Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Bulgaria. Cei mare număr de decese de COVID-19 din acest an, raportat azi de autorități
WhatsApp
Bulgaria a înregistrat marţi cel mai mare număr de decese provocate de COVID-19 din anul 2021, cu 217 morţi în ultimele 24 de ore, au informat autorităţile sanitare ale ţării balcanice citate de EFE. Această cifră se apropie de recordul absolut înregistrat de Bulgaria, care a raportat la 1 decembrie anul trecut 221 decese.

Bulgaria înregistrează în prezent a doua cea mai mare rată de mortalitate din Uniunea Europeană, cu o medie în ultimele două săptămâni de 245,7 de decese la un milion de locuitori, potrivit Centrului European de Prevenire şi Control al Bolilor (ECDC).

Această ţară, cu o populaţie de 7 milioane de locuitori, a înregistrat aproape 15.500 de decese provocate de noul coronavirus de la începutul pandemiei. În pofida unei creşteri a numărului de decese în ultimele zile, numărul contagierilor zilnice a scăzut la 2.000, faţă de cele 4.000 de cazuri înregistrate la începutul lunii aprilie. Şi numărul spitalizărilor a înregistrat o scădere, de la peste 10.000 de pacienţi internaţi la începutul lunii aprilie, la 8.800 în prezent.

Bulgaria ocupă ultimul loc în ce priveşte vaccinarea anti-COVID-19 în UE: o singură doză a fost administrată la 8,8 % din populaţia adultă, reprezentând jumătate din media comunitară.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel