Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Brexit. După ce a amenințat UE, Boris Johnson are acum o rugăminte
WhatsApp
Boris Johnson speră acum că Uniunea Europeană va oferi Regatului Unit un acord comercial complet adresând practic o rugăminte ca acordul să nu fie unul mai defavorabil decât cu alții pateneri comerciali ai Europei. Boris Johnson speră să păstreze avantajele pieței unice, iar marfa britanică destinată exportului sa nu fie supusă taxelor vamale, deși nu va mai contribui la bugetul Uniunii Europene. 

Premierul britanic, Boris Johnson, a declarat, miercuri, că nu se aşteaptă ca Uniunea Europeană să ofere Marii Britanii termeni mai nefavorabili decât cei acordaţi altor parteneri comerciali, informează agenţia Reuters.

"Nu cred că se va întâmpla acest lucru, este foarte mult în interesul nostru, în interesul ambelor părţi ale Canalului Mânecii, să existe un acord de liber-schimb cu tarife zero, cote zero, cu toate elementele", a declarat Boris Johnson.

"Sunt absolut încrezător că putem face acest lucru", a subliniat Boris Johnson.

Marea Britanie se va retrage din Uniunea Europeană pe 31 ianuarie. Londra şi Bruxellesul urmează să negocieze un acord privind relaţiile comerciale post-Brexit, relatează Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel