Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Boris Johnson spune ce se va întâmpla cu românii după Brexit
WhatsApp
Boris Johnson a dat asigurări că cetățenii care nu vor reuși să depună cerere pentru statutul de rezident nu vor fi deportați automat în urma ieșirii Marii Britanii din Blocul comunitar, a declarat Guy Verhofstadt, negociatorul Parlamentului European privind Brexit, relatează The Guardian.

Guy Verhofstadt a informat că a discutat cu ministrul britanic pentru Brexit, despre mai multe probleme privind statutul cetățenilor statelor membre UE în urma Brexit.

Acesta a adăugat că Marea Britanie susține că nu vor exista deportări automate ale celor care nu vor reuși să depună cerere pentru statutul de rezident permanent.

"Ideea este că acești oameni vor avea posibilitatea, chiar și în urma perioadei de tranziție, de a aplica pentru statutul de rezident, precizând motivele pentru care nu au reușit să le depună până la termenul stabilit", a declarat Verhofstadt.

Procesul de aplicare pentru obținerea de statut de rezident permanent de către cetățenii UE care locuiesc în Marea Britanie a început la sfârșitul lui martie 2019. Acesta urmează să se încheie la data de 30 iunie 2021.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel