Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Bomboloni. Rețeta gogoşilor pufoase din Italia. Secretul desertului care te va cuceri
WhatsApp
Gogoşile italiene, numite bomboloni, sunt absolut delicioase. Desertul se pregătește foarte repede, după ce aluatul a crescut.  
bombolini_gogosi_italia

Pentru pregătirea lor aveți nevoie de 250 grame de făină, 100 grame de unt, 75 grame de zahăr, 20 grame de drojdie, 3 ouă mari, 1/2 cană apă călduţă, coaja de la o portocală, 1 linguriţă de extract de vanilie, zahăr pudră, sare.

Citește și Șmoră cu griș, rețeta bunicii. Un desert vechi, simplu și rapid

Dizolvați drojdia în apa călduţă. Puneți într-un bol de robot cele 250 grame de făină, 100 grame de unt, 75 grame de zahăr, 20 grame de drojdie, 2 ouă (unul l dați la o parte), 1/2 cană apă călduţă, coaja de la o portocală, 1 linguriţă de extract de vanilie, zahăr pudră, sare. Mixați la viteză medie, cinci minute, apoi măriți viteza la maximum pentru încă cinci minute.  Adaugă apoi ooul rămas și amestecați la viteză medie până se formează un aluat elastic, potrivit gustarte.ro.

Citeste si: Omleta perfectă. Ingredientul secret, dezvăluit de un chef american

Frământați aluatul câteva minute cu mâna, după care îl puneți într-un bol mare şi larg, pe care îl acoperiți cu o folie de plastic. Aluatul se lasă să crească în jur de două ore. Întindeți apoi aluatul şi cu ajutorul unui pahar formează discuri. Puneți discurile de aluat pe hârtie de copt, acoperiși-le cu un prosop şi lasați-le să crească încă o oră jumătate. Apoi se prăjesc într-o tigaie mare cu ulei vegetal, câte trei minute pe fiecare parte, sau se coc la cuptor timp de 20 de minute. Presurați-el apoi cu zahăr pudră. Poftă bună.

Vezi și: Prăjitura tăvălită ca la mama acasă. Rețeta clasică - delicioasă și ușor de preparat

[citeste si]

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel