Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Blue Air, în COLAPS financiar: sute de zboruri ANULATE. Compania recunoaște că NU poate da banii înapoi pe bilete: "Pur și simplu nu avem de unde!"
WhatsApp
Situația operatorului companiei aeriene lowcost Blue Air este cu adevărat dramatică. Operatorul a intrat în procedura de concordat preventiv, care poate fi descrisă ca o "pre-insolvență”. Conducerea a recunoscut că nu există bani în conturi pentru a acoperi biletele anulate din cauza pandemiei de COVID-19 și că așteaptă un ajutor de stat. 

Sute de români se plâng pe rețelele de socializare că zborurile le-au fost anulate, fără să fie anunțați. În plus, sunt oameni care așteaptă de luni bune să-și primească banii pe biletele anulate în perioada pandemiei.

Blue Air a apelat la procedura de concordat preventiv

Pentru a putea asigura reluarea în bune condiții a zborurilor regulate și onorarea tuturor obligațiilor asumate către pasagerii, angajații și partenerii săi, Blue Air Aviation a apelat la procedura de concordat preventiv.

„Blue Air nu intră în insolvență, dimpotrivă – se protejează”, precizează compania aeriană, într-un comunicat.

Procedura concordatului preventiv, așa cum această este definită în legislația română, este o procedură de salvgardare prin care debitorii aflați în stare de dificultate financiară (nu în insolvență!) pot ajunge la un acord formal cu creditorii lor cu privire la plata datoriilor și prin care pot asigura continuitatea și viabilitatea companiei, astfel încât această să fie capabilă să își stingă datoriile și să își continue activitatea.

“Din păcate, returnarea banilor durează, noi am estimat că în jur de 10 săptămâni, fiindcă trei luni noi nu am încasat nimic.

Pur și simplu nu avem de unde!

Și atunci, când vom avea surplus față de cât costă să zburăm, începem să plătim. Biletele anulate sunt 20 de milioane de euro, nu avem de unde să îi rambursăm. Nu e că nu vrem. Și asta e situația la toate liniile aeriene, nu suntem singurii. E o problemă masivă în industrie. Noi așteptăm ajutorul de stat și atunci vom putea plăti, dar până atunci nu avem cum”, a spus Oana Petrescu, director general al Blue Air, scrie www.aviatiamagazin.com.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel