Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Biscuiţi de Paşte în patru paşi. Dulciuri de casă pentru cei mici şi cei mari, care îţi vor înveseli masa festivă
WhatsApp
Biscuiţi de Paşte cu glazură colorată sau gem de fructe, un deliciu pentru toţi pofticioşii mici şi mari. Sunt uşor de făcut şi distractiv de decorat. 
Biscuiţi de Paşte (sursa foto: Pixabay)

Biscuiţi de Paşte. Pregătirea și timpul de gătit

Pregătire: 1 oră și 15 minute
Gătit: 30 min
Nivel: Uşor
Porţii: 18

Încearcă și: Tort „Lapte de pasăre“: Cel mai fin desert pe care l-ați putea pregăti de Paște. Deliciu și rafinament în aceeași farfurie

Ingrediente

300g făină simplă, plus extra pentru frământare
150g zahăr tos alb
150g unt ușor sărat, tocat
1 ou mare
2 lingurițe de extract de vanilie sau pastă de boabe de vanilie

Pentru opțiunea cu glazură

500g zahăr regal glazură
Geluri colorante alimentare preferate

Pentru opțiunea cu gem

zahăr vanilat, pentru decor
400g gem de caise sau cremă de lămâie

 

Mod de preparare

 

PASUL 1

Se cântărește făina și zahărul într-un castron. Adăugați untul și frecați-l împreună cu vârful degetelor până când amestecul seamănă cu nisipul umed, fără bulgări de unt. Bateți oul cu vanilia, apoi adăugați-l în castron. Se amestecă scurt cu un cuțit de tacâm pentru a combina, apoi folosește-ți mâinile pentru a frământa aluatul - încearcă să nu exagerezi cu aluatul, altfel biscuiții vor fi tari. Se modelează în formă de disc, apoi se înfășoară în folie alimentară și se răcește cel puțin 15 minute. Încălziți cuptorul la 180C / 160C 4. Căptușiți două tăvi cu foi pergament de copt.

PASUL 2

Pregătiţi masa sau suprafața de lucru cu făină. Înjumătățiți aluatul, apoi rulați o jumătate până la grosimea unei monede. Utilizați un tăietor de prăjituri în formă de ou (puteți face și un șablon de carton pentru a tăia în jur), apoi transferați-le pe una dintre foile de copt, lăsând puțin spațiu între biscuiți. Repetați cu cealaltă jumătate a aluatului. Dacă doriți să faceți biscuiți cu gem, folosiți un tăietor circular mic pentru a sculpta găuri în jumătate din biscuiți (unde ar fi gălbenușul). Dacă intenționați să faceți biscuiți cu glazură, faceţi doar găuri într-un sfert din biscuiți.

PASUL 3

Coaceți timp de 12-15 minute, până când biscuiții sunt aurii pal. Se răcesc pe foi timp de 10 minute, apoi se transferă într-o altă tavă pentru a se răci complet. Odată răciţi, decorați după bunul plac (consultați pașii următori). Se va păstra într-un recipient etanș până la cinci zile.

PASUL 4

Pentru a decora biscuiții cu glazură, adăugați suficientă apă la zahărul glazură pentru a face o glazură groasă - ar trebui să-și păstreze forma fără să se răspândească atunci când îl turnaţi. Transferați aproximativ o treime din glazură într-o pungă prevăzută cu o duză rotundă foarte mică (sau pur și simplu faceţi o deschidere mică la vârf). Introduceți un contur în jurul biscuiților, apoi desenați modele în mijloc - liniile, petele și zigzagurile funcționează bine. Se lasă să se usuce timp de 10 minute. Împărțiți glazura rămasă între câte culori doriți să utilizați, apoi folosiți gelurile pentru a le vopsi. Diluaţi fiecare glazură cu câteva picături de apă, apoi transferați-le în pungile de glazură. Folosiți glazura colorată pentru a umple spațiile goale de pe biscuiți. Este posibil să fie nevoie să folosiți un băț de cocktail pentru a-l modela în colțuri. Odată acoperiţi, lăsați să se usuce câteva ore.

Poftă bună!

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel