Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Bilanț Germania, 01 iunie: Peste 300 de cazuri noi și 11 decese provocate de coronavirus în ultimele 24 de ore
WhatsApp
Autorităţile sanitare din Germania au anunţat luni că în ziua precedentă s-au înregistrat 333 de noi cazuri de noul coronavirus, numărul total al infectărilor cu COVID-19 ajungând astfel la 181.815, relatează DPA. 

Bilanţul deceselor a crescut cu 11 în ultimele 24 de ore, ceea ce a ridicat totalul morţilor de COVID-19 la 8.511.

Alţi 600 de pacienţi au fost declaraţi vindecaţi, ridicând numărul total al celor care au învins virusul la 165.900, potrivit Institutului Robert Koch (RKI).

Cancelarul german Angela Merkel a declarat sâmbătă că ţara sa a "trecut" testul coronavirusului până acum, dar a precizat că germanii au încă în faţă un efort dificil. Deşi Germania a avut un număr mare de cazuri de coronavirus, numărul de decese a rămas relativ scăzut comparativ cu alte ţări, notează DPA, citată de Agerpres.

Numărul de noi cazuri a scăzut dramatic după introducerea unei serii de restricţii naţionale în luna martie. Multe dintre aceste măsuri au fost ridicate gradual de autorităţile regionale din cele 16 landuri.

Rata de reproducere, care măsoară capacitatea de răspândire a bolii, era sâmbătă de 1,04, ceea ce înseamnă că fiecare persoană infectată poate transmite virusul la o altă persoană.

De la jumătatea lunii mai, RKI a măsurat şi rata de reproducere a virusului pe şapte zile, care fluctuează mai puţin. Aceasta era duminică de 0,90, reflectând rata infectărilor în precedentele opt până la 16 zile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel