Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Belgia. Șofer român de TIR, scos din închisoare: "E nevoie de tine pe șosele"
Un șofer român de camion a fost eliberat din închisoare de un judecător din Bruxelles, considerând că, în această perioadă, este mai util societății la muncă decât în spatele gratiilor. "E nevoie de el pe șosele", a spus judecătorul.
Foto ILUSTRATIV

Românul de 50 de ani fusese condamnat la 9 ani de închsoare. Potrivit publicației scrie nieuwsblad.be, românul, fost ofițer al armatei, a înșelat statul român comițând fraude fiscale în valoare de aproximativ 500.000 de euro. În 2017, el a fost condamnat în lipsă la 9 ani de închisoare de o instanță din România.

În momentul în care a fost pronunțată sentința, românul se afla deja în Belgia alături de familia sa. El a mers și s-a predat la poliția belgiană pentru ispășirea pedepsei.

În această săptămână, el a fost audiat de judecătorul unui tribunal din Burxelles, care l-a trimis înapoi acasă. El poate profesa, însă are o serie de restricții, printre care și interzicerea schimbării locului de reședință.

Judecătorul a considerat că în aceste zile de restricții severe din cauza epidemiei de coronavirus, cineva cu profesia sa este indispensabil pentru a menține livrările în țară. 

"E nevoie de el pe șosele", a spus judecătorul, citat de aceeași sursă.

(w670)

[citeste si]

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?