Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Belgia. Cuplu român, înșelăciune cu locuri de muncă: Aveau 16 „parteneri“ români, dar îi exploatau la curățenie în hoteluri
WhatsApp
Un cuplu de români din Torhout riscă o pedeapsă de un an de închisoare cu suspendare la tribunalul din Bruges pentru dumping social. Ei sunt acuzați că au exploatat 16 conaționali, pe care i-ar fi făcut parteneri la firmele lor, pentru a evita plata asigurărilor sociale, dar de fapt munceau în domeniul curățeniei, fiind plătiți ilegal.

Inspecția socială a efectuat o razie într-un complex cu apartamente de vacanță din Knokke-Heist, la 5 mai 2017. Așa s-a aflat că unii români lucrau acolo pentru cele două firme de curățenie ale lui G.V. (34 de ani) și A.V. (28 de ani), un cuplu de români din Torhout.

„Ancheta a scos la iveală un sistem de falsă activitate independentă", a declarat auditorul de muncă Jeroen Lorré. „Inculpații au înregistrat 16 conaționali ca parteneri de lucru ai firmelor lor, însă aceștia desfășurau doar activități de curățenie în hoteluri și apartamente de vacanță", a arătat acesta.

Prin această metodă, G.V. și A.V. au reușit să evite plata contribuțiilor de asigurări sociale. Lorré a cerut o pedeapsă de un an de închisoare cu suspendare pentru G.V. și A.V. și o amendă de 76.800 de euro, parțial cu suspendare. „Ceva a mers prost din punct de vedere administrativ. Nu au avut niciodată intenția de a frauda statul belgian", a pledat avocatul lor, citează nieuwsblad.be.

Cazul va continua pe 15 septembrie.

Dacă doriți să fiți notificați direct pe Whats App, atunci când apare un nou Horoscop, puteți intra pe grupul de Whats App al StiriDiaspora accesând următorul link-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel