Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Belgia ar putea fi nevoita să revină la un 'lockdown' total. Anunţul experţilor epidemiologi
WhatsApp
 Dacă nu se va opri înmulţirea infectărilor cu COVID-19 şi a internărilor în spital, Belgia ar putea fi nevoită să revină la un 'lockdown' total, afirmă un important virusolog belgian, într-un interviu apărut marţi într-un ziar local, citat de Reuters.
belgia_strada_pustie

"Într-un astfel de caz, am fi nevoiţi să luăm în considerare măsuri şi mai restrictive, care ar însemna un 'lockdown' ca cel impus în martie şi aprilie", a spus Yves Van Laethem pentru La Derniere Heure.  Van Laethem, care susţine conferinţele naţionale de presă privind situaţia legată de COVID-19, a spus că numai un eventual vaccin sau un tratament eficient ar ajuta la oprirea pandemiei.

În contextul în care cazurile se înmulţesc rapid în Europa, Irlanda a impus luni unele dintre cele mai dure restricţii de pe continent, iar Ţara Galilor urmează să înceapă vineri un 'lockdown' de două săptămâni.  Duminică, ministrul Sănătăţii din Belgia, Frank Vandenbroucke, a declarat că întreaga capitala Bruxelles şi regiunea sudica Valonia sunt "aproape de un tsunami", situaţia sanitară fiind cea mai grava din Europa. 


El a precizat că un tsunami ar însemna că autorităţile au pierdut controlul situaţiei şi că procedurile de sănătate care nu sunt legate de COVID-19 vor trebui amânate.  Belgia, ţara cu 11 milioane de locuitori, a raportat luni o medie zilnică de 7.876 de noi infecţii, 252 de spitalizări şi 30 de decese în săptămâna încheiată la 15 octombrie. În timpul perioadei de vârf a valului de infectări cu coronavirus din primăvara, la sfârşitul lunii martie, peste 600 de persoane erau internate zilnic în spital in Belgia.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sanatate Vezi toate articolele
31 oct 2023, 12:34
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel