Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Belgia. 4 români au făcut sute de mii de euro folosind o mașină, praf de pușcă și crengi
WhatsApp
Trei suspecți români în vârstă de 30, 31 și 33 de ani au fost arestați la Diest, în Belgia, și în România și un altul este dat în urmărire internațională, fiind acuzați de furturi din bancomate. Aceștia foloseau o metodă aparte de a detona ATM-urile.

Între 5 și 30 octombrie 2019, o serie de furturi au fost comise la bancomatele din Herselt, Arlon, Stabroek, Essen și Sint-Niklaas în Belgia. O metodă specifică a fost utilizată pentru atacurile explozive: Pachetele de praf de pușcă au fost detonate, folosind bastoane și crengi din lemn.

Abandonau mașina din care detonau explozibilul și fugeau apoi, pe jos câțiva kilometri până la o mașină pe care o foloseau ca să scape. Acest mod operandi a fost remarcat și în alte țări, cum ar fi Luxemburg și Germania, informează HLN.be

Datorită colaborării strânse a Parchetului Antwerp cu autoritățile germane și române, gruparea de români a putut fi identificată în timpul anchetei. Vehiculul folosit ar putea fi, de asemenea, urmărit. Pagubele sucursalelor băncii și prăzile sunt estimate la cel puțin 700.000 de euro.

Cei trei suspecți români au fost arestați astăzi la Diest și în România. Este vorba de doi bărbați cu vârste între 30 și 33 de ani și o femeie în vârstă de 31 de ani. Un al patrulea suspect a fost identificat la nivel internațional. A fost solicitată o cerere de extrădare pentru bărbatul arestat în România.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel