Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Bebeluș român, mort după 12 ore de chin. Prea târziu s-a găsit loc pentru el, într-un spital
WhatsApp
O tragedie petrecută în Slatina aduce din nou în lumină starea de agonie în care se află sistemul medical. O fetiţă nou născută, cu probleme grave, care avea nevoie de transfer, a murit după 12 ore de chin. Prea târziu s-a găsit loc pentru ea, într-un spital din Capitală. În urmă, au rămas o familie sfâşiată de durere şi o mulţime de întrebări fără răspuns.
Foto ILUSTRATIV

Era 7 ianuarie când femeia aflată în ultima lună de sarcină a fost internată în spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina. Medicul care a urmărit sarcina a decis să îi facă femeii o operaţie de cezariană. Nimic nu prevestea tragedia cu care avea să se confrunte familia.

Copila a primit nota opt la naştere şi, din cauză că avea probleme de respiraţie, s-a decis transferul ei în secţia de terapie intensiva pentru nou născuţi. Părinţilor li s-au dat însă asigurări că starea ei este stabilă.

„Ba ne-au spus că nu are nimic, ba că este stabil”, spune tatăl copilului.

Familia s-a alarmat când nu a mai putut afla detalii despre copil.

"Mi s-a spus că unul dintre bebeluşi este cu probleme. Şi eu ca mamă chiar am simţit chestia asta. I-am spus soţului sigur este copilaşul nostru", a declarat şi mama bebeluşului.

Medicii spun că starea copilei s-a deteriorat şi, după doua zile, competenţele spitalului din Olt au fost depăşite. S-a încercat din răsputeri să se găsească un loc la o maternitate de rang superior. Şase spitale au refuzat transferul.

 

Familia cere să se facă lumină şi a depus plângere la poliţie

 

După ore întregi de căutări, fetiţa a fost acceptată la Spitalul Sfântul Pantelimon din Capitală. De la unitatea de transfer neonatal din Capitală s-a decis să se trimită o unitate de terapie intensivă pentru transferul copilei tocmai de la Câmpina.

„Nu înţeleg de ce de la Câmpina, şi nu de la Craiova, care este mai aproape”, a declarat Radu Ene - director medical Spitalul Judeţean Slatina, la Observator.

Reporter: „Dacă găseaţi mai devreme un loc liber la un alt spital, avea alte şanse copilul?”

Radu Ene - director medical Spitalul Judeţean Slatina: „Este foarte greu de spus”.

Familia cere să se facă lumină şi a depus plângere la poliţie.

 

Poliţiştii continuă cercetările

 

„Poliţiştii continuă cercetările pentru a stabili împrejurările în care s-a produs evenimentul, fiind dispusă efectuarea necropsiei nou-născutului”, a declarat Alexandra Dicu - IPJ Olt.

Potrivit reprezentanţilor spitalului, rezultatele preliminare ale necropsiei arată că nu s-a făcut nicio eroare medicală în manevrele efectuate la Slatina.

Concluziile finale vor fi transmise după 21 de zile şi vor fi analizate şi de direcţia de sănătate publică Olt.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel