Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Barack Obama, reacție dură privind moartea lui George Floyd: „Nu poate să fie ceva normal în 2020”
WhatsApp
Fostul preşedinte american Barack Obama a denunţat vineri moartea lui George Floyd, afirmând că decesul bărbatului de culoare care pare să fi fost asfixiat în timpul arestării de către poliţia din Minneapolis nu ar trebui să fie considerat ceva „normal” în SUA, relatează AFP.

„Asta nu ar trebui să fie ceva 'normal' în America anului 2020. Nu poate fi ceva 'normal'”, a scris fostul preşedinte de culoare al SUA, într-un comunicat.

„Dacă vrem ca copiii noştri să crească într-o ţară care este la înălţimea idealurilor sale cele mai mari, putem şi trebuie să facem mai mult”, a adăugat el, vorbind despre „aceeaşi suferinţă” pe care a simţit-o împreună cu „milioane de alţi” americani din cauza acestui deces, care a provocat manifestaţii pe întreg cuprinsul SUA, care au degenerat în revolte în Minneapolis.

Citește și Haos în SUA. După Minneapolis, și în Louisville au loc proteste violente. Mai multe persoane, împușcate (FOTO + VIDEO)

Între timp, guvernatorul statului Minnesota, Tim Walz, a făcut apel vineri la încetarea protestelor violente care au zguduit Minneapolis în ultimele trei zile şi a spus că aşteaptă ca poliţiştii implicaţi în moartea lui George Floyd să fie traşi rapid la răspundere de justiţie.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel