Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Avion cisternă prăbuşit în Australia, în timp ce încerca să stingă incendiul. Niciun supravieţuitor la bord
WhatsApp
Un avion cisternă canadian de tip C-130 Hercules utilizat pentru stingerea incendiilor de vegetație s-a prăbușit joi într-o regiune muntoasă din statul australian New South Wales, iar toți cei trei membri ai echipajului au decedat, informează site-ul agenției de presă Reuters, citat de Mediafax.

Cele trei victime erau cetățeni americani, au informat autoritățile australiene, care au adăugat că momentan nu există informații cu privire la cauza prăbușirii aeronavei.

„(Avionul) s-a lovit de sol, iar din informațiile inițiale se pare că a avut loc un incendiu după impact. Nu sunt informații în acest moment în legătură cu cauza accidentului”, a declarat Shane Fitzsimmons, reprezentant al serviciului de pompieri.

Fitzsimmons a informat că avionul fusese închiriat de o companie de pompieri privată din Canada care participă la operațiunile de stingere a incendiilor de vegetație din Australia.

Începând din septembrie, sute de incendii puternice de vegetație au dus la moartea a 29 de persoane și aproximativ un miliard de animale. Totodată, 2.500 de locuințe au fost distruse, dar și o suprafață de pădure comparabilă cu suprafața Austriei.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel