Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Autorităţile din Elveţia suspectează că atacul produs într-un magazin este act terorist
WhatsApp
Autorităţile din Elveţia suspectează că atacul comis într-un magazin din oraşul Lugano, soldat cu rănirea a două persoane, este un act terorist, informează agenţia Associated Press.
politia_elvetia

O femeie înarmată cu un cuţit a atacat două persoane, marţi seară, într-un magazin din oraşul Lugano, situat în sudul Elveţiei. Cele două victime sunt spitalizate, dar nu prezintă risc vital.

Autoarea atacului, o femeie în vârstă de 28 de ani, este suspectată că avea legături cu un militant islamist din Siria. Femeia, cetăţean elveţian, a vrut să ajungă în 2017 în Siria, dar a fost oprită de autorităţile turce.

Autorităţile elveţiene au transmis că femeia a fost investigată în 2017, dar s-a stabilit că avea probleme psihice şi a fost internată.

Femeia este acuzată acum de tentativă de asasinat, vătămare corporală gravă şi încălcarea interdicţiilor de colaborare cu reţele teroriste precum Al-Qaida şi Stat Islamic.

Cancelarul Austriei, Sebastian Kurz, a condamnat "atacul terorist islamist" din Elveţia. "Suntem alături de Elveţia. Vom avea o reacţie comună la terorismul islamist din Europa şi ne vom apăra valorile", a transmis Sebastian Kurz, potrivit Mediafax.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel