Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Autoritățile ungare le-au declarat RĂZBOI șoferilor ROMÂNI: „Ajunge!”
WhatsApp
Cu viteza melcului se mișcă de patru zile autocamioanele care vor să iasă din România prin vămile din vestul țării. Conducătorii auto sunt nevoiți să stea la coadă chiar și zece ore.

Totul pentru că polițiștii de frontieră din țara vecină controlează cu atenție dacă șoferii au primit amenzi în acest an în Ungaria și dacă le-au achitat.

Astfel de scene se derulează de luni în Vama Borș şi în Vama Nădlac 2. La trecerea de frontieră din Bihor, de pildă, joi dimineaţă, potrivit site-ului poliţiei, timpul de aşteptare era de 250 de minute. În realitate însă, şoferii TIR-urilor au fost nevoiţi să stea la coada ore în șir.

Citește și Se așteaptă CINCI ORE la vamă, la ieșirea din țară. Autoritățile din Ungaria au impus restricții

Reporter: De câtă vreme staţi?
Șofer: Şase ore. Timp pierdut. Timp pierdut, aia înseamnă.

Șofer: Şase ore jumate. Ajunge! Ore pierdute, ore pierdute, domnule.

Oamenii spun că, în mod normal, controlul durează trei minute. Dar situaţia s-a schimbat de la începutul săptămânii.

„Creşterea timpului de aşteptare la graniţa cu Ungaria, înregistrată în ultimele zile, pentru automarfare, este generată de faptul că autorităţile de frontieră maghiare verifică achitarea amenzilor aplicate conducătorilor mijloacelor de transport marfă pe teritoriul Ungariei în 2019”, a spus comisar-şef Laura Bondar, purtător de cuvânt ITPF Oradea, potrivit Știrile PRO TV.

 

„Nu avem toaletă, stăm, aşteptăm, răbdam”

 

În Vama Nădlac 2, unde şoferii de camioane au aşteptat şi mai bine de zece ore pentru a ieşi din România, a mai apărut o problemă. Marginea drumului s-a transformat într-o imensă groapă de gunoi. În plus.

Reporter: Toalete?
Șofer: Avem doar aici în parcare în terminal, dar în afara terminalului nu există.

Șoferiţă: „Nu avem toaletă, stăm, aşteptăm, răbdam, iar cu gunoiul avem saci de gunoi. Îl ţinem până la coş şi-l aruncăm. cel puţin eu asta fac. nu ştiu ce fac alţii."

Poliţiştii de frontieră români au trimis o solicitare omologilor maghiari şi au cerut detalii despre situaţia creată şi lămuriri despre posibilităţile de remediere a acesteia.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel