Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Austria. Tânăr român, mort într-un accident de muncă. Ioan a lăsat în urmă 3 copii și o soție îndurerată
WhatsApp
Ioan Polacec, un muncitor român în vârstă de 33 de ani, a murit în urma unui grav accident de muncă în localitatea Murau din districtul Stadl-Predlitz, Austria.

Tragicul eveniment a avut loc pe 15 septembrie atunci când Ioan, care era muncitor forestier, a fost lovit de trunchiul unui copac și a murit pe loc. În urma lui au rămas trei copii în vârstă de 9, 5 și respectiv 3 ani, pe care soția lui, Anca, va fi nevoită să-i crească singură.

Din acest motiv, autoritățile locale, în frunte cu primarul Wolfgang Schlick, au decis să ajute cât mai mult posibil această familie îndurerată pentru putea trece cu bine peste această tragedie.

„Bineînțeles, nu le putem îndepărta durerea, dar ne putem asigură măcar că nu vor fi nevoiți să se confrunte cu problemele financiare. De cele mai multe ori este nevoie de timp pentru ca pensia de urmaș să înceapă să fie plătită. Noi vrem să-i ajutăm imediat, O mulțime de oameni au venit la mine și m-au întrebat cum pot ajuta, așa că am început o strângere de fonduri”, a declarat primarul din Murau, potrivit kleinezeitung.at.

„Această familie face parte din comunitatea noastră și nu va fi abandonată”, a mai adăugat primarul.

Familia Polacec, care locuiește în cartierul Einach din Murau, se află în România, unde a avut loc înmormântarea lui Ioan. La întoarcere, Anca și copiii săi vor fi așteptați de localnici pentru a le înmâna contribuțiile lor.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel