Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Austria. O româncă scuipă oameni, spunând că este infectată cu coronavirus
WhatsApp
O româncă din Viena a fost arestată după ce a scuipat două persoane, în contextul pandemiei de coronavirus.

Polițiștii din Viena îi avertizează pe oameni în legătură cu glumele care se fac pe tema coronvirusului. Autoritățile austriece spun că farsorii riscă să primească amenzi și să fie arestați.

Mesajul autorităților în contextul în care sâmbătă, în jurul orei 18:00, o româncă în vârstă de 40 de ani a făcut un gest inexplicabil și a scuipat două tinere de 17, respectiv 18 ani, în gara din Meidling. Femeia pretindea că este infectată cu noul tip de coronavirus. Românca a fost arestată și dusă imediat la spital pentru recoltare de probe, apoi transferată la închisoare.

După aproximativ trei ore, în jurul orei 21, a fost raportat un caz similar în stația U6 din pe strada Währinger: un cetățean polonez în vârstă de 48 de ani a scuipat în față un tânăr de 26 de ani, susținând că este bolnav de coronavirus. La auzul acestei vești, victima a ripostat dându-i o palmă peste față agresorului. Potrivit purtătorului de cuvânt al poliției, Harald Sörös, informațiile au fost verificate și infirmate, farsorul fiind lăsat în libertate.

Poliția a subliniat faptul că informarea greșită potrivit căreia o persoană susține că este infectată cu o boală infecțioasă este pedepsită de lege. Cu atât mai mult în această perioadă de criză, oamenii sunt rugați să își gândească acțiunile cu toată seriozitatea și să dea dovadă de responsabilitate adecvată situației actuale, relata ieri publicația austriacă wien.orf.at.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel