Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Austria. O bandă de hoți români a terorizat un întreg district. Jafuri de peste 450.000 de euro
WhatsApp
Șase români au semănat panică în statele federale Carintia și Stiria din sudul Austriei, aceștia fiind responsabili de mai multe jafuri și spargeri.

Trei din cei șase membrii români ai unei bande de hoți au fost arestați de polițiștii austrieci, aceștia fiind acuzați de mai multe spargeri din sudul Austriei, în perioada martie-iulie 2019. 

Cei trei au fost arestați după ce ce au încercat să spargă un magazin alimentar din localitatea Ebenthal. După ce au fost duși la secție și identificați, polițiștii și-au dat seama că ei sunt responsabili de valul de jafuri de anul trecut. Românii sunt suspecți în numai puținde 18 jafuri, prejudiciiul material cauzat fiind estimat la peste 450.000 de euro.

În mai multe cazuri, tinerii au spart zidurile unor magazine și au furat bani și alte obiecte de valoare. În două cazuri, ei eu sustras două bancomate, pe care însă le-au abandonat într-o pădure aflată la 10 kilometri distanță, pentru că nu au reușit să le deschidă la timp și au fost surprinși de un trecător, potrivit publicației 5min.at.

Anchetatorii spun că cei 6 au utilizat aceeași metodă: spargeau zidul și extrăgeau bancomatul cu totul. În al treilea caz, ei au reușit să taie partea din spate a aparatului ATM și au fugit cu banii. 

Polițiștii mai spun că unul dintre bărbați locuiau în Klagenfurt, îar ceilalți veneau din România special pentru a comite faptele, după care fugeau înapoi.

În timpul perchezițiilor au fost recuperate bunuri și bani cu o valoare totală de 115.000 de euro. Totuși, spun oamenii legii, prejudiciul material cauzat este estimat la peste 450.000 de euro.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel