Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Austria: Îngrijitoarele românce testate LUNAR pentru coronavirus. Cine suportă costul analizelor?
WhatsApp
CuraFair anunță îngrijitorii n îngrijitoarele românce permanente că autorităţile austriece plănuiesc testarea lunară pentru cei care muncesc în sistemul 24 de ore.
Foto ILUSTRATIV

Autorităţile austriece plănuiesc testarea îngrijitorilor la domiciliu din sistemul 24 de ore. Astfel, Austria va implementa un sistem de testare lunară a fiecărui îngrijitor iar până atunci vor continua să fie acceptate testele făcute în ţările de origine ale îngrijitorilor. Decizia a fost luată la finele săptămânii trecute, în cadrul întâlnirii periodice a şefilor departamentelor sociale ale landurilor austriece, care a avut loc în Linz.

Încă nu se cunoaşte exact procedura prin care vor avea lor testările celor care lucrează în îngrijirea la domiciliu 24 de ore, însă autorităţile doresc testarea, o dată pe lună, a îngrijitorilor care vin în Austria pentru a avea grijă de bătrânii şi bolnavii de aici. În mod evident, se plănuieşte preluarea costurilor testării de fiecare land în parte, după ce până acum cheltuielile au fost suportate cel mai des fie de îngrijitori sau de familiile pacienţilor, fie de agenţiile de intermediere- în unele cazuri.

La întâlnirea din Linz a participat şi ministrul Sănătăţii, Rudi Anschober, care a vorbit despre Reforma Îngrijirii la care se va începe lucrul în toamnă şi, în context, despre Chestionarul pus la dispoziţie tuturor celor implicaţi în domeniu. Potrivit ministrului, până acum au fost completate aproximativ 1600 de chestionare, termenul limită fiind 17 august. 

CuraFAIR salută intenţia autorităţilor de a prelua testarea celor care lucrează în îngrijirea la domiciliu şi susţine că aceasta este decizia corectă în actualele condiţii. „Considerăm că munca îngrijitorilor este foarte importantă şi cunoscând eforturile financiare şi psihologice depuse în acest sens, credem că un test gratuit lunar pentru fiecare dintre cei veniți la muncă în Austria reprezintă o măsură care trebuie implementată cât mai curând!“, arată CuraFiar pe pagina personală de Facebook.

CuraFAIR este un punct central de contact și de rețea al Volkshilfe Refugee and Migrant Care GmbH pentru îngrijitori 24 de ore și voluntari în Austria Superioară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sanatate Vezi toate articolele
31 oct 2023, 12:34
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel