Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Austria a amânat regula „3G”. Printre protestatari, mii de români
WhatsApp
Austria a amânat aplicarea regulii „3G” la locul de muncă.  Nu a existat o organizare din partea Ministerului Sănătății care să permită acest lucru, au explicat autoritățile.
Italia. De Paște, certficatele verzi și măștile sunt obligatorii în: restaurante, piscine, hoteluri, trenuri, autobuze. Iată toate regulile

Criza politică din Austria a amânat implentarea proiectului „3G” în relațiile de muncă. Acesta prevede că austriecii trebuie să prezinte dovada vaccinării anti Covid, a trecerii prin boală sau un test negativ pentru a putea lucra, informează vienna.at

Cu toate acestea, proiectul încă nu are o formă finală. 

„Detaliile vor fi convenite acum între ministerele responsabile. De îndată ce acest proces este finalizat, vor fi anunțate informații detaliate despre reglementări și termene”, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului Sănătății, citat de sursa menționată.

Regula „3G” prevede ca Angajații  să aibă întotdeauna dovada celor menționate mai sus  cu ei la locul de muncă. Cei care au contact  direct cu clienții, cu excepții precum restaurantele sau facilitățile sportive,  trebuie să poarte și  mască,  dacă riscul de infecție nu este redus la minimum prin alte măsuri de protecție, mai notează sursa menționată.

 

Austria a amânat aplicarea regulii  „3G”. Au fost proteste ample 

 

În Austria, la fel ca în alte state din Europa au fost proteste ample, deoarece angajații s-au simțit discriminați. Sindicatele spun că nu au fost consultate de Guvern. 

Ceea ce se aplică pub-ului ar trebui să se aplice și la locul de muncă”, a spus atunci șefa SPÖ, Pamela Rendi-Wagner. 

De ieri, 15 octombrie, Italia a impus certificatul Covid la locul de muncă.

Impunerea acestui certificat la locul de muncă a provocat manifestaţii violente sâmbătă la Roma, unde mii de persoane - printre care şi militanţi ai extremei-drepte - au devastat sediul principalei confederaţii sindicale CGIL şi au agresat personalul sanitar dintr-un spital.

Unii manifestanţi au ameninţat cu greva pentru a scăpa de sancţiunile prevăzute în legislaţia privind certificatul sanitar. Alţii care nu vor să se vaccineze spun că sunt dispuşi să plătească 15 euro pentru fiecare test de trei ori pe săptămână.

Conform unei estimări, circa 250.000 din cei 3,2 milioane de angajaţi din sectorul public nu sunt vaccinaţi (7,8%), în timp ce în sectorul privat numărul nevaccinaţilor urcă la aproximativ 2,2 milioane din totalul celor 14,6 milioane de angajaţi (15%). Prin urmare, eventuale perturbări de activitate în urma aplicării sancţiunilor pentru refuzul folosirii certificatului sanitar creează riscuri şi pentru redresarea economiei, după ce anul trecut PIB-ul Italiei a scăzut cu 8,9%.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel