Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Augustin Zegrean, precizări după invalidarea mandatului lui Meleșcanu de către CCR
WhatsApp
Curtea Constituțională a României a decis astăzi cu majoritate de voturi că alegerea lui Teodor Meleșcanu în fruntea Senatului a fost nelegală deoarece acesta a fost propus de grupul PSD deși era membru al ALDE, lucru interzis de regulament.

Astfel, Meleșcanu are mandatul invalidat, iar funcția de președinte al Senatului va deveni invalidată.

Decizia reprezintă o premieră pentru scena politică românească, lucru ce a stârnit întrebări despre soarta deciziilor Senatului și a legilor aprobate în această cameră în mandatul de circa jumătate de an al lui Teodor Meleșcanu.

Citește și Decizie CCR în cazul lui Teodor Meleşcanu: A fost ales nelegal în funcţia de preşedinte al Senatului

Fostul președinte al CCR Augustin Zegrean a subliniat că nicio decizie a Senatului din mandatul lui Teodor Meleșcanu nu se va lovi de invaliditate odată cu decizia CCR privind alegerea acestuia, scrie B1.ro.

Fostul judecător CCR a subliniat că legile și actele Parlament au fost luate prin votul plenul Senatului, în timp ce Meleșcanu a avea rolul de a prezida ședința, iar decizia CCR nu va avea un impact asupra lucrărilor Senatului din mandatul acestuia.

Citește și Teodor Meleşcanu, după decizia CCR: "Nu numai că nu am ce să îmi reproşez... E problema lor"

De asemenea, Zegrean a arătat că și actele sau numirile semnate de Teodor Meleșcanu în mandatul acestuia nu vor fi anulate ca urmare a deciziei de invalidare a alegerii acestuia în fruntea Senatului deoarece decizia CCR nu are efect decât strict pe speța procedurii prin care s-a făcut alegerea lui Meleșcanu.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel