Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Augustin Zegrean, explicații despre DIZOLVAREA PARLAMENTULUI
WhatsApp
Augustin Zegrean, fost președinte al CCR, a explicat într-o intervenție la Realitatea TV în ce condiții poate președintele Klaus Iohannis să ceară dizolvarea Parlamentului.

Fostul lpreședinte al Curții Constituționale a României, Augustin Zegrean, a explicat în ce măsură se poate cere dizolvarea Parlamentului de către șeful statului.

"Președintele poate să facă aceeași propunere și a doua oară, dar, dacă și a doua oară pică aceeași propunere, nu poate trece la dizolvarea Parlamentului. Nu se declanșează procedura de dizolvare a Parlamentului“, a afirmat Zegrean.

El mai spune că pentru a se cere acest lucru, trebuie să fie propuse două persoane distincte, pe care președintele să le respingă.

„Din cum este redactată Constituția, rezultă clar că trebuie să fie o altă propunere, acolo se vorbește de două propuneri succesive. Or, două propuneri succesive nu presupun că este vorba de aceeași persoană. Să fie limpede! Poate să îl propună de câte ori dorește și poate să pice de 5 ori, dar asta nu declanșează procedura alegerilor anticipate. Ca să ajungem la alegerile anticipate, trebuie să fie două propuneri diferite", a comentat Augustin Zegrean la Realitatea TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel