Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Augustin Zegrean, despre suspendarea lui IOHANNIS: Ei pot orice, fac ce vor, nu vedeți că fac ce vor?
WhatsApp

Augustin Zegrean, fostul președinte al Curții Constituționale, a declarat la B1tv că este nevoie de câteva zile pentru ca Parlamentul să voteze eventuala suspendare a președintelui și că pe 20 iunie  e posibil ca plenul reunit să voteze suspendarea președintelui Klaus Iohannis.

 „Mai întâi trebuie să se citească avuzațiile care i se aduc în ședință comună, după aceea să sesizeze Curtea Constituțională care să dea un aviz consultativ, este o decizie, dar este consultativă. Când sesizează Curtea, ei stabilesc termenul în care să dea răspunsul. În 2012 ne-au dat 20 de ore. Trebuie să trimită și la președinte acuzațiile care i se aduc și el poate să dea explicații în Parlament, așa scrie în Constituție”. 

”Ei pot orice, au votul, fac ce vor, nu vedeți că fac ce vor? Nu vedeți că au stabilit perioada de urmărire penală la un an de zile? Ei nu știu că o expertiză contabilă durează aproape un an de zile dacă se face și contraexpertiză? Când să mai faci și cercetările? Eu nu știu nicio altă țară în care să existe un termen în care să faci urmărirea penală. Nu este normal nici să dureze ani de zile urmărirea penală pentru că te toacă cu nervii, patru-cinci ani dacă te ține în urmărire., a declarat la b1tv Augustin Zegrean

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel