Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Au plecat din centrele de azil și s-au refugiat în parcările de pe autostrada A1. Șoferii au sunat la poliție
WhatsApp
Un număr de 22 de cetăţeni afgani, care ar fi plecat din centre de azil din estul şi sudul ţării cu intenţia de a ajunge în state din vestul Europei, au fost prinşi miercuri de poliţiştii hunedoreni în două parcări de pe autostrada A1 Lugoj - Deva.
migranti_hunedoara

Potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Hunedoara, primii zece bărbaţi de naţionalitate afgană, care se aflau pe teritoriul României în calitate de solicitanţi de azil, au fost identificaţi într-o parcare situată în zona localităţii Holdea, după ce prezenţa lor acolo a fost semnalată poliţiştilor de către un şofer.

După o oră, un alt conducător auto a sesizat Poliţia că mai mulţi cetăţeni străini au pătruns în remorca unui autotren care staţiona într-o parcare de pe autostrada A1, în zona localităţii Ilia. La locul indicat s-au deplasat poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală Ilia, care au depistat 12 persoane de naţionalitate afgană, printre care şi un minor în vârstă de 10 ani.

Toate cele 22 de persoane au fost duse la sediul Biroului Imigrări Hunedoara pentru efectuarea verificărilor impuse în asemenea situaţii şi luarea măsurilor legale, potrivit Agerpres. Cetăţenii afgani au primit, din partea poliţiştilor şi a jandarmilor, alimente, apă, ceai cald, dar şi haine şi încălţăminte, deoarece doi dintre aceştia nu aveau cu ce să se încalţe.

“După finalizarea procedurilor legale, 17 dintre afgani vor fi îndrumaţi către centrele de azil, iar faţă de alţi cinci se va lua măsura introducerii în centre de custodie publică, întrucât, după verificări, s-a stabilit că le-au fost respinse cererile de azil şi nu au părăsit voluntar teritoriul României în termenul legal”, a precizat IPJ Hunedoara.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel