Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Au plătit câte 900 de euro ca să treacă ilegal frontiera României. 13 sirieni, opriţi la graniţă
WhatsApp
Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Oraviţa au depistat, în cadrul unei acţiuni pe linia combaterii migraţiei ilegale, desfăşurate pe raza judeţului Caraş-Severin, doi cetățeni sârbi care au sprijinit treisprezece cetăţeni din Siria în încercarea de a trece ilegal frontiera.  
politia_frontiera_sirieni

În data de 11.07.2020, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Oraviţa au desfăşurat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă. Astfel, în jurul orei 00.30, o patrulă a poliției de frontieră a oprit pentru verificări, pe comunicația Comorâște - Grădinari (DN 57), judeţul Caraş Severin, două autoturisme înmatriculate în Slovenia, respective Austria, conduse de doi cetățeni sârbi.

În cele două mijloace de transport au fost descoperiţi, în calitate de pasageri, treisprezece cetăţeni străini, nouă bărbaţi şi patru femei, fără documente de identitate asupra lor. Poliţiştii de frontieră i-au condus pe cetăţenii străini la sediul instituţiei pentru cercetări.

În cadrul verificărilor, s-a stabilit că persoanele descoperite în cele două autoturisme sunt cetăţeni din Siria, cu vârste cuprinse între 17 şi 30 de ani. De asemenea, în cadrul cercetărilor s-a mai stabilit că șoferii, B.N., în vârstă de 34 de ani și O. Z., în vârstă de 35, ambii cetățeni sârbi, intenţionau să îi ajute pe cei treisprezece sirieni în încercarea lor de a ajunge într-un stat din vestul Europei, în schimbul sumei de 900 euro.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraş Severin, sub aspectul săvârşirii infracţiunii trafic de migranţi pentru cei doi cetățeni sârbi şi de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cei treisprezece sirieni. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel