Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Atacatorul ROMÂN de la mall, PEDEAPSĂ RECORD: 33 de ani de ÎNCHISOARE
WhatsApp
Bărbatul de 21 de ani care în urmă cu un an a lovit intenționat cu mașina 10 persoane, a înjunghiat o persoană și a forțat intrarea în mall-ul din Brăila a fost condamnat la 33 de ani de închisoare. Sentința aparține Tribunalului Brăila și nu este definitivă.
Sursa foto: captură Antena 3

Tânărul care a furat o mașină și a lovit intenționat mai multe persoane pe drum și în parcarea mall-ului din Brăila a primit o pedeapsă de 33 de închisoare. Judecătorii au stabilit pedepsele pentru infracțiunile de tentativă de omor, furt cu violență, conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului, părăsirea locului accidentului, distrugere și tulburarea liniștii și ordinii publice.

Atacatorul de la mall poate ataca decizia în termen de 10 zile.

Conform legii, chiar dacă a primit 33 de ani de închisoare, el va sta după gratii cel mult 30 de ani, aceasta fiind pedeapsa maximă în sistemul penitenciar din România.

„Contopeşte pedepsele principale aplicate inculpatului constând în pedepsele închisorii de 10 ani, 8 ani, 12 ani, 20 de ani, 3 ani, 4 ani, 1 an şi 2 luni şi respectiv 1 an şi 2 luni, acesta urmând a executa pedeapsa cea mai grea de 20 de ani închisoare la care se adaugă sporul obligatoriu de 13 ani, o lună şi 10 zile reprezentând o treime din restul celorlalte pedepse, rezultând pedeapsa principală rezultantă de 33 de ani, o lună şi 10 zile de închisoare. În temeiul dispoziţiilor (...), constatând că pedeapsa principală rezultantă depăşeşte maximul general al pedepsei închisorii de 30 de ani, dispune ca inculpatul să execute pedeapsa principală rezultantă a închisorii de 30 de ani", scrie în decizia Tribunalului Brăila.

Judecătorii au stabilit pedepsele în funcție de rapoartele întocmite de specialiști care au arătat că bărbatul care a băgat groaza în vizitatorii de la mall nu avea probleme de natură psihică în ziua atacului.

O altă expertiză realizată la Institutul de Medicină Legală din Iași a confirmat faptul că atacatorul nu consumase droguri înainte de a urca la volan și de a lovi intenționat mai mulți oameni. În schimb, bărbatul consumase alcool, rezultatul alcoolemiei din sânge fiind de 1,25 grame la mie.

Atacul de la mall-ul din Brăila s-a întâmplat pe 11 noiembrie 2018. Marius Valentin Parfenie a fost arestat preventiv pe 12 noiembrie și apoi a stat în arestul IPJ Brăila și la Penitenciarul Jilava. Cazul a fost anchetat de un procuror criminalist, dar și de anchetatorii DIICOT Galați, scrie Mediafax.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel