Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Armata spaniolă va transporta persoanele ucise de coronavirus
WhatsApp
Spania urmează să desfăşoare forţele armate pentru a ajuta la transportul persoanelor ucise de coronavirus, a anunţat sâmbătă Ministerul Sănătăţii, informează dpa. 

Potrivit unei declaraţii publicate în Monitorul Oficial, armata spaniolă va trebui să intervină din cauza numărului mare de decese şi a numărului insuficient de case funerare, în contextul în care sâmbătă s-a înregistrat cel mai mare număr de decese într-o zi de până acum, 832.

Desfăşurarea armatei va dura cât timp va rămâne în vigoare starea de urgenţă, au precizat autorităţile spaniole.

Comunitatea Madrid rămâne cea mai afectată regiune, jumătate din numărul deceselor la nivelul întregii ţări înregistrându-se aici.

Premierul spaniol Pedro Sanchez a anunţat sâmbătă măsuri şi mai dure, în încercarea de a controla criza sanitară. Începând de luni, toţi angajaţii din sectoarele neesenţiale vor rămâne acasă timp de două săptămâni, a declarat Sanchez într-o intervenţie televizată, fără a specifica sectoarele vizate, comentează dpa.

"În Spania, orele cele mai dificile abia urmează, virusul ne loveşte cu o violenţă nemiloasă", a avertizat premierul Sanchez.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel