Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Țările care promit că nu vor mai introduce măsuri de izolare în cazul unui al doilea val de coronavirus
WhatsApp
Liderii Lituaniei şi Estoniei, două din cele trei ţări baltice, au anunţat joi că nu vor mai introduce măsuri de izolare la nivel naţional în cazul unui al doilea val de infecţii cu coronavirus, relatează DPA.
Foto ILUSTRATIV

În cazul în care infecţiile cu coronavirus vor începe să se înmulţească din nou, măsurile vor fi ţintite pe focarele locale, au afirmat premierul lituanian Saulius Skvernelis şi omologul său estonian Jueri Ratas în două interviuri radiofonice separate.

„Multe ţări se vor comporta puţin diferit, din moment ce am învăţat lecţii dureroase în gestionarea pandemiei în Europa şi în întreaga lume”, a declarat Skvernelis la postul naţional de radio din Lituania.

Skvernelis a precizat că, în cazul unei noi pandemii, guvernul său a trasat planuri pentru a se concentra pe focarele de virus.

 

Estonia are planuri similare



Într-o declaraţie făcută de asemenea joi, Ratas a precizat că şi Estonia are planuri similare.

„Principiul general trebuie să fie ca virusul să stagneze, şi nu Estonia”, a afirmat el.

Ambele guverne au răspuns rapid la răspândirea coronavirusului cu măsuri stricte, la mijlocul lunii martie fiind impusă stare de urgenţă la nivel naţional.

Ambele state au înregistrat bilanţuri relativ scăzute de cazuri de coronavirus comparativ cu alte ţări, astfel că restricţiile asupra vieţii publice au fost între timp relaxate.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel