Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Țara Galilor în LOCKDOWN: CARANTINĂ TOTALĂ. „Un șoc pentru a încetini virusul și a 'cumpăra' mai mult timp“
WhatsApp
Țara Galilor va intra în Lockdown total începând de vineri, 23 octombrie până pe 9 noiembrie. Oamenilor li se va cere să rămână acasă, sunt interzise adunările, iar pub-urile, restaurantele, hotelurile și magazinele neesențiale vor fi închise. Creșele rămân însă deschise.

Școlile primare se vor redeschide după pauză la jumătatea perioadei de carantină, dar numai copiii de șapte sau opt ani se vor întoarce în bănci, în conformitate cu noile reguli. Adunările în interior și în aer liber cu persoane care nu locuiesc în aceeași casă vor fi, de asemenea, interzise.

Primul-ministru Mark Drakeford a declarat că perioada de carantină va fi “limitată în timp” și reprezintă “un șoc scurt, ascuțit, pentru a întoarce ceasul, a reduce răspândirea virusului și a câștiga mai mult timp”. Fără aceste măsuri, Serviciul Național de Sănătate (NHS) nu ar putea face față, a mai precizat Drakeford într-o conferință de presă.

2. -imagine fara descriere- (bbc.png)

Principalele restricții impuse în Țara Galilor în perioada carantinei:

Oamenii vor sta în case, putând ieși doar pentru motive bine întemeiate (mers la magazin alimentar sau la spital) și pentru exerciții fizice. Sărbătorile de Halloween și Bonfire Night vor fi interzise. Întâlnirile de business, centrele comunitare, librăriile sau centrele de reciclare se vor închide. Se vor putea organiza izolat înmormântări sau nunți. Angajații vor lucra de acasă, în sectoarele unde este posibil acest lucru. Vizitele între rude sau prieteni sunt interzise, cu excepția îngrijirii persoanelor în vârstă. Cafenelele, restaurantele și fast-food-urile vor funcționa în regim take-away, în timp ce hotelurile și saloanele de înfrumusețare vor fi închise, potrivit BBC.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel