Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
ANUNŢ pentru românii care vor să se întoarcă în ţară cu maşina sau cu autocarul. PUNCTE vamale deschise şi programul acestora
WhatsApp
Românii care vor să se întoarcă în ţară cu maşina vor ave ala dispoziţie opt puncte de trecere la frontiera de vest a României, iar cei care optează pentru microbuz sau autocar, vor avea două culoare deschise, cu regim permanent, însă tranzitarea graniţei dintre Austria şi Ungaria se va putea face doar într-un anumit interval orar.

"Cetățenilor români care optează să se deplaseze în România pe calea rutieră le aducem la cunoștință următoarele:

La frontiera de vest a țării sunt operaţionale opt puncte de trecere a frontierei pentru efectuarea formalităţilor de control atât pe sensul de intrare în România, cât şi pe sensul de ieşire din România, pentru traficul de persoane, respectiv automărfare (în funcţie de specificul fiecărui punct), după cum urmează:

  •  P.T.F. Petea - judeţul Satu Mare
  •  P.T.F. Urziceni - judeţul Satu Mare
  •  P.T.F. Valea lui Mihai - judeţul Bihor
  •  P.T.F. Borş - judeţul Bihor
  •  P.T.F. Vărșand - judeţul Arad
  •  P.T.F. Turnu - judeţul Arad
  •  P.T.F. Nădlac I - judeţul Arad
  •  P.T.F. Nădlac II - judeţul Arad

Pentru a veni în sprijinul persoanelor care nu se deplasează cu mijloace de transport personale, sunt operaționale pe teritoriul Ungariei două linii speciale pentru transportul persoanelor cu microbuze/autocare, cu intrare/ieşire în/din România prin P.T.F. Nădlac II – Autostradă şi P.T.F. Borş.

Intrarea în România prin punctele de frontieră de la graniţa româno-ungară se realizează în regim permanent (24/24 de ore), indiferent de mijlocul de transport folosit, cu respectarea condiţiilor legale dispuse în contextul pandemiei.
Autorităţile maghiare au informat că tranzitarea frontierei dintre Austria şi Ungaria se realizează în intervalul orar 21.00 - 13.00 (ora României).

Reamintim că, la intrarea în România, pe lângă controlul specific de frontieră, are loc completarea declaraţiei pe proprie răspundere şi efectuarea triajului epidemiologic de către reprezentanții Direcției de Sănătate Publică în vederea stabilirii măsurilor obligatorii de izolare/carantină la locuinţă, după caz, carantină instituţionalizată.

Pentru informaţii privind situaţia punctelor de frontieră deschise traficului internaţional dar şi pentru evitarea timpilor mari de așteptare de la granița dintre România și Ungaria, vă rugăm să consultați comunicatele oficiale ale Poliției de Frontieră Române (https://www.politiadefrontiera.ro) și aplicaţia Trafic on-line la adresa: http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/", se arată pe pagina Ambasadei României în Italia.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel