Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Anton Achiței a murit. Interpretul popular a încercat să se sinucidă acum câteva luni
WhatsApp
Cunoscutul interpret popular Anton Achiței a murit astăzi, la 74 de ani.

Născut în Mănăstireni-Poenari, judeţul Botoşani, Anton Achiței s-a stabilit în Bacău în 1981, unde a activat în Ansamblul Plaiurile Bistriţei. În afara carierei de cântăreț, Achiței a scos două cărţi de poezie, „Zbor în anotimpuri” şi „Iscălitura mamei”.

La sfâșitul lunii noiembrie, Anton Achiței s-a cazat la un hotel din Suceava, urmând ca în următoarele zile să înregistreze mai multe piese muzicale într-un studio din municipiul Suceava.  În noaptea de 29 spre 30 noiembrie, în timp ce se afla în camera hotelului, acesta a încercat să își ia viața și s-a tăiat cu o lamă la nivelul încheieturii și antebrațului mâinii stângi. Ulterior, speriat de ce a făcut, cântărețul s-a târât până pe pat și a sunat un prieten, căruia i-a cerut ajutorul. Acesta din urmă a sunat la recepția hotelului și a anunțat cele întâmplate. Recepționera hotelului a sunat la 112. La spital, interpretul a fost diagnosticat cu  „sindrom depresiv” și a fost examinat din punct de vedere psihiatric.

Citește și: Îndrăgit interpret ROMÂN de muzică populară, a încercat să se SINUCIDĂ într-un hotel. Medicii i-au pus un diagnostic TERIBIL

După o viață dedicată valorilor tradiționale românești și o carieră de peste 40 de ani de cântec, marele OM de cultură, folclorist, compozitor, cântăreț, poet și prozator, ne-a părăsit, urmând să cânte în corul îngerilor, alături de ceilalți mari artiști ai României, alături de care a ținut cu verticalitate steagul culturii Băcăuane.

Acum, tocmai acum, când nu-i putem fi alături pe ultimul drum, ne găsim cu greu cuvintele și-i aprindem lumina spre veșnicie, mulțumindu-i pentru LUMINA pe care ne-a arătat-o de atâtea ori în întreaga sa viață! a declarat George Cojocărescu, citat de jurnalfm.ro

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Cultura si Traditii Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel