Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Angela Merkel devine istorie. Armin Laschet, susținut de CDU la alegerile din septembrie, în detrimentul lui Markus Soder
Premierul Bavariei, Markus Söder, liderul Uniunii Creştin-Sociale (CSU), a declarat marţi că acceptă desemnarea lui Armin Laschet, liderul Uniunii Creştin-Democrate (CDU), drept candidat al formaţiunii de centru-dreapta la funcţia de cancelar al Germaniei.
sursa foto: Facebook

„Armin Laschet este candidatul Uniunii. Nu vrem dispute, vrem un front unit determinat. Îl felicit şi îl susţin în totalitate pe Armin Laschet", a declarat Markus Söder marţi, conform publicaţiei Süddeutsche Zeitung.

Consiliul Naţional al Uniunii Creştin-Democrate (CDU, centru-dreapta) s-a pronunţat, în cursul nopţii de luni spre marţi, pentru desemnarea liderului formaţiunii politice, Armin Laschet, drept candidat pentru funcţia de cancelar al Germaniei în scrutinul parlamentar programat în septembrie.

Formaţiunea Uniunea Creştin-Democrată (CDU) era afectată de câteva săptămâni de o criză politică internă privind desemnarea candidatului la funcţia de cancelar. Prima poziţie pe lista electorală a formaţiunii în scrutinul parlamentar din septembrie era disputată între Armin Laschet, liderul Uniunii Creştin-Democrate (CDU), şi premierul Bavariei, Markus Söder, liderul Uniunii Creştin-Sociale (CSU), filiala bavareză a CDU.

Armin Laschet, susținut de CDU la alegerile din septembrie

 

În contextul disputei, Consiliul Naţional al CDU a decis luni seară, printr-un vot desfăşurat în format online, să îl susţină pe Armin Laschet pentru poziţia de candidat la funcţia de cancelar. Armin Laschet a primit 31 de voturi în Comitetul Naţional al Uniunii Creştin-Democrate, Markus Söder a obţinut nouă voturi, iar şase membri ai Consiliului Naţional s-au abţinut de la vot.

Înaintea votului, premierul Bavariei, Markus Söder, liderul Uniunii Creştin-Sociale (CSU), filiala bavareză a CDU, anunţase că va respecta orice decizie a Consiliului Naţional. "Decizia Consiliului Naţional este suverană. Noi, cei din CSU, vom respecta orice decizie", a afirmat Markus Söder, titrează Mediafax.

Armin Laschet, premierul landului Renania de Nord-Westfalia, a fost ales în ianuarie în funcţia de lider al Uniunii Creştin-Democrate. Iniţial, mai mulţi lideri din cadrul CDU, inclusiv Armin Laschet, se declaraseră favorabili luării deciziei desemnării candidatului la funcţia de cancelar împreună cu CSU, în funcţie de rezultatele sondajelor de opinie. La sfârşitul lunii ianuarie, sondajele arătau că Markus Söder se situa pe primul loc în preferinţe pentru postul de cancelar, urmat de Armin Laschet. Însă, în ultimele săptămâni, atât Armin Laschet, cât şi Markus Söder au revendicat dreptul de a fi candidatul CDU-CSU la postul de cancelar, iar cei doi lideri nu au reuşit să ajungă la un consens.

Scrutinul parlamentar este programat în Germania pe 26 septembrie. Cancelarul Angela Merkel a anunţat că nu va mai participa la viitorul scrutin legislativ.

[citeste si]

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
DCBusiness.ro | 7 mai 2021, 23:11
PLANTA MINUNE care vindecă peste 150 de BOLI