Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Angajații Senatului României, spor pentru „uzura prematură a organismului”: „Se propagă unde electromagnetice în clădire. Se simt!“
WhatsApp
În România, şefii din instituţiile publice au ajuns să primească, lunar, mii de lei în plus la salariu, spor pentru muncă în condiţii vătătmătoare. Subalternii lor, care lucrează în exact aceleaşi condiţii, deci se expun aceloraşi riscuri, primesc doar câteva sute de lei. Anomalia vine din faptul că sporul se acordă ca procent din salariu.

Miile de angajaţi de la Parlament primesc lunar un spor de 15 la sută din salariu pentru condiţii vătămătoare. Potrivit informaţiilor oficiale primite de la Camera Deputaţilor şi Senat, în primul rând, funcţionarii de aici sunt afectaţi de undele electromagnetice care se propagă prin clădire. 

„În funcţie de zonele în care lucrezi se propagă şi se simt. Se simt! Ele au o acţiune asupra organismului uman. Nu în toată clădirea dar într-o zonă destul de mare, pentru că vorbim de reţele electrice care îmbracă întreaga structură a Palatului Parlamentului“, spune, pentru Digi 24, George Dumitrică, secretar general adjunct Camera Deputaţilor.

Documentul precizează că, activitatea funcţionarilor presupune o suprasolicitare nervoasă. Cu alte cuvinte, plimbatul hârtiilor dintr-un birou în altul îi stresează atât de tare încât riscă să se îmbolnăvească. În plus, se arată în document, există şi condiţii de muncă ce pot duce la uzura prematură a organismului. 

Factorii de risc în baza cărora funcţionarii parlamentari primesc sporul, stabiliți de INCDPM. Şi pentru că aşa este legislaţia, situaţia se repetă în majoritatea instituţiilor publice din România. La finalul anului trecut, Guvernul a dorit să schimbe legea pentru a nu mai exista asemenea discrepanţe între funcţionari. Se propunea astfel, ca pentru aceleaşi condiţii vătămătoare, sporul să fie egal şi nu procent din salariu. Până la urmă liberalii s-au răzgândit, fără a explica prea bine de ce. Acum, ministrul Muncii spune că nu a abandonat ideea, dar nu ştie dacă şi când va putea fi pusă în aplicare, potrivit Digi24. Până atunci, statul român va continua să combată stresul de la locul de muncă al fiecărui şef dintr-o instituţie publică oferindu-i acestuia câteva mii de lei pe lună în plus la salariu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel