Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Anchetă la Maternitatea Buzău după ce un copil s-a născut mort. Medicii, acuzați de neglijență
WhatsApp
La maternitatea din Buzău se desfășoară o anchetă internă, după ce o tânără i-a acuzat pe medici că a lasat-o singură în sala de nașteri. Fătul a decedat, iar acum Colegiul Medicilor trebuie să stabilească dacă este vorba despre malpraxis.
Anchetă la Maternitatea  Buzău după ce un copil s-a născut mort

Tragedia s-a înregistrat în urmă cu puțin timp, la Buzău. Familia unei tinere de 18 ani acuză medicii de malpraxis, deoarece ar fi lăsat-o să nască singură, iar fătul nu a supraviețuit din acest motiv, informează TVR. Părinții fetei au depus și o plângere penală, care a ajuns deja pe masa procurorilor.

Pe de altă parte, oficialii Spitalului din Buzău spun că vor face anchetă internă. Doctorul care a avut-o în evidență nu i-a dat semne de îngrijorare, ci a asigurat-o că  va naște un copil sănătos. În momentul travaliului, ar fi fost lăsată singură, apoi i-au spus că fătul s-a strangulat cu cordonul ombilical, relatează sursa citată.

Vor fi verificate fișele de observație medicală, a precizat conducerea Maternității Buzău. Dacă se va stabili că medicii sunt vinovați în acest caz, riscă închisoare, dar și retragerea dreptului de a mai practica această profesie.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel