Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ancheta în cazul tânărului român, mort de Covid după ce a revenit din UK, extinsă: Probe trimise pentru secvențiere
WhatsApp
Probele recoltate de la un pacient care a murit în urma infecției cu noul coronavirus au fost trimise de DSP Olt la București, pentru secvențiere, având în vedere faptul că acesta revenise de curând din Marea Britanie.
Foto ILUSTRATIV

Potrivit DSP Olt, pacientul s-a întors din Marea Britanie în 13 ianuarie și a intrat în carantină.

În 20 ianuarie, acesta a ajuns la Compartimentul de Primiri Urgenta din cadrul Spitalului Municipal Caracal, cu simptomatologie respiratorie. I s-a efectuat un test rapid Covid -19, cu rezultat negativ, și a fost investigat radiologic, rezultatul fiind pneumonie severă, motiv pentru care a fost trimis la Spitalul Județean Slatina.

„Concomitent cu testul rapid s-a efectuat și un test RT- PCR, care a fost trimis pentru determinarea infecției Covid-19 la laboratorul DSP Olt. În data de 21.01.2021, rezultatul testului RT-PCR a fost pozitiv și transmis SJU Slatina, unde era internat”, a transmis, printr-un comunicat, DSP Olt.

În urma anchetei epidemiologice s-a stabilit că doi dintre contacții acestuia au avut rezultate pozitive la testul RT- PCR.

 

Conform acestuia, evoluția pacientului pe perioada spitalizării a afost gravă, astfel că acesta a murit în 23 ianuarie. Cauza decesului a fost stop cardiorespirator, insuficiență respiratorie acută, pneumonie, infecție COVID -19, având ca și comorbiditate obezitatea.

„Având în vedere contextul epidemiologic actual (persoană întoarsă din Marea Britanie), DSP Olt nu a exclus etiologia infecției cu SARS- Cov 2, noua tulpină circulantă în Marea Britanie, motiv pentru care în data de 27.01.2021 probele recoltate, cât și de la contacți au fost trimise către un laborator din București, care poate efectua etapa de secvențiere pentru noua tulpin”, a mai transmis DSP Olt.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sanatate Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel