Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Amestecă o lingură mică de bicarbonat de sodiu cu puțină apă. Un truc genial!
WhatsApp
Trecerea timpului, aportul anumitor medicamente, băuturile cu colorant alimentar, cafeaua și, de asemenea, tutunul sunt factori care pot face ca dinții să se îngălbenească sau să ajungă să apară pete. Pentru a evita acest lucru, nimic nu înlocuiește periajul zilnic, dar atunci când problema există deja, poți apela și la câteva remedii casnice pentru albirea dinților. Trebuie precizat că a avea o gură sănătoasă și un zâmbet frumos va depinde de menținerea unei igiene orale corecte și de a merge la dentist pentru orice anomalie care ne afectează dinții și gingiile.
Amestecă o lingură mică de bicarbonat de sodiu cu puțină apă. Un truc genial!

În acest sens, înainte de a face albirea dentară acasă este esențială consultarea prealabilă a specialistului. Chiar și așa, dacă vă întrebați cum să vă albiți dinții în mod natural fără a-i deteriora, în acest articol StiriDiaspora.ro vă punem în evidență câteva posibile soluții pe care le puteți încerca, întotdeauna cu măsurile de precauție adecvate și ținând cont că acestea pot fi descurajate în unele cazuri. De exemplu, dacă există sensibilitate dentară, boală parodontală sau aveți vreun tip de implant dentar.

Bicarbonat de sodiu

Capacitatea de albire a bicarbonatului de sodiu este cunoscută și utilizarea sa în curățarea gospodăriei este obișnuită. Această substanță este prezentă și ca o componentă în multe paste de dinți și poate fi un bun aliat dacă te gândești la cum să îndepărtezi culoarea galbenă de pe dinți. Este important de reținut ca bicarbonatul este abraziv și trebuie folosit pentru albirea dinților, moderat și sporadic, niciodată zilnic pentru că ar ajunge să deterioreze smalțul dinților.

Amestecă o lingură mică de bicarbonat de sodiu cu puțină apă pentru a crea o pastă fină. Folosește amestecul ca și cum ar fi pasta ta de dinți. Periați ușor câteva minute și clătiți cu multă apă.

Este important de reținut că înainte de a face albirea dentară acasă, consultarea prealabilă cu medicul specialist este esențială.

Lămâie

Sucul de lămâie este un ingredient total natural care are multiple aplicații atunci când vine vorba de îndepărtarea petelor. De exemplu, pe țesături sau pe diferite suprafețe. Capacitatea sa de a slăbi înseamnă că este folosit, cu precauțiile corespunzătoare, și pentru tratarea petelor pielii. Având în vedere proprietățile sale, poate fi eficient dacă scopul este de a obține un zâmbet mai curat și mai luminos.

Aveți două opțiuni pentru lămâie pentru a vă ajuta să vă albiți dinții.

Pune o cantitate mică de suc pe perie și periază-ți dinții în mod regulat. Clătiți convenabil. Se amestecă sucul de la o jumătate de lămâie într-un pahar cu apă și, după periaj, se clătește cu amestecul, ca și cum ar fi o apă de gură. Terminați prin clătire doar cu apă.

La fel ca bicarbonatul de sodiu, acizii din lămâie pot deteriora smalțul. Tot în acest caz, utilizarea acestui remediu pentru albirea dinților la domiciliu trebuie să fie moderată, întotdeauna cu precauțiile cuvenite și ținând cont ca acestea pot fi descurajate în unele cazuri.

Ulei de cocos

Apelarea la uleiul de cocos pentru a deschide nuanța dinților este o opțiune ținând cont de proprietățile antibacteriene ale acestui ulei vegetal care poate fi o completare a igienei bucale.

Poate fi folosit pentru a face clătiri. Păstrați o cantitate mică din acest ulei timp de câteva minute în gură după ce vă spălați pe dinți. Odată gata, este necesară o nouă clătire doar cu apă. La achiziționarea acestui produs, verificați dacă este potrivit pentru această utilizare.

Coaja de banana

Deși nu există dovezi științifice care să susțină puterea de albire a cojii de banană, este adevărat că prezența acidului salicilic în aceasta ar putea fi benefică pentru dinți datorită capacității sale de a curăța în profunzime prin îndepărtarea tartrului.

Folosiți o fâșie de coajă de fructe pe interior și treceți-o prin dinți (tot pe spate). Lăsați să acționeze câteva minute, periați și clătiți.

Trebuie precizat că ar trebui să mergeți la dentist pentru orice anomalie care ne afectează dinții și gingiile înainte de a face albirea dinților acasă.

Oțet de mere

Acizii, malic si acetic, conținuți în oțetul de mere fac ca acest condiment alimentar să fie eficient și în indepartarea petelor de pe dinți.

Diluarea a câteva linguri într-un pahar cu apă pentru a face o apă de gură cu acest amestec după periaj va ajuta la eliminarea bacteriilor, exercitând astfel o acțiune blândă de clătire. Nu uitați să-l folosiți moderat, deoarece acizii sunt abrazivi.

Amintiți-vă că a avea o gură sănătoasă și un zâmbet frumos va depinde de mersul la dentist pentru orice anomalie.

Salvie

Dacă vă întrebați cum să vă albiți dinții rapid, frunzele de salvie ar putea fi răspunsul. Această plantă, cu multiple proprietăți benefice pentru organism, poate fi folosită și în igiena orală.

Pentru a elimina petele dentare, spălați câteva frunze și frecați-le ușor pe dinți. Se lasă să acționeze câteva minute și se clătește. O altă variantă este să prepari frunzele într-o infuzie și să o folosești ca apă de gură după periaj.

Ananas și papaya

Nu numai că sunt două fructe bogate în vitamine și minerale excelente pentru a avea grijă de sănătatea ta în general, dar conțin și enzime, papaina în cazul papaya și bromelaina în ananas care exercită un efect ușor de albire care poate ajuta la reducerea galbenului de dinții. Încorporarea acestor fructe în dieta ta nu va aduce decât avantaje.

Acest articol este doar informativ, la StiriDiaspora.ro nu avem puterea de a prescrie niciun tratament medical sau de a face niciun tip de diagnostic. Vă invităm să consultați un medic în cazul prezentării oricărui tip de afecțiune sau disconfort.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel