Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Amestecă o coajă de banană cu bicarbonat de sodiu. Efectul miraculos pentru pielea ta!
WhatsApp
Cine nu știe ce este o banană? Într-adevăr, acesta este unul dintre cele mai populare și consumate fructe intertropicale din lume. Desigur, motivele sunt variate, iar aici vei descoperi o lume de beneficii și proprietăți pe care îl are acest fruct asupra frumuseții.
Amestecă o coajă de banană cu bicarbonat de sodiu. Efectul miraculos pentru pielea ta!

Banana este foarte bogată în fibre, carbohidrați, potasiu, vitamina A, vitamina C și triptofan, devine un aliment esențial în orice dietă sănătoasă. Caloric, da (cel puțin parțial și comparându-l doar cu alte fructe), dar sărac în sodiu și grăsimi, deci nu există scuze pentru a include acest fruct în viața noastră.

Coaja de banană are și mai multe beneficii, dacă este posibil și cu aceasta putem dezvolta remedii casnice pentru a trata aspecte la fel de variate precum acneea sau durerile de cap. 

1. Coaja de banană pentru eliminarea toxinelor de pe față

În acest caz suntem interesați de calitățile sale antioxidante. Datorită luteinei, conținută într-o proporție mai mare în coajă, vom curăța pielea în profunzime și vom elimina orice impurități.  

2. Coaja de banană pentru a pune capăt acneei

Un truc grozav pentru a face ca aceste coșuri enervante să dispară. În primul rând, vom curăța fața, vom alege o banană coaptă și îi vom freca coaja timp de 10 minute. Când vedeți că secțiunea luată se schimbă într-o culoare maronie, luați o altă porțiune și repetați procesul. Apoi, lăsați pielea să stea cât mai mult timp (de la o jumătate de oră la o noapte întreagă) și curățați din nou pielea folosind produsele obișnuite. 

3. Coaja de banană pentru a preveni apariția ridurilor

Vom folosi bucăți de coajă plasate strategic în cele mai sensibile zone ale feței pentru a profita de cantitatea mare de potasiu, fier, magneziu și vitaminele A, B și E pe care le conține. Astfel, vom întârzia efectiv apariția prematură a pliurilor pielii. 

4. Coajă de banană pentru tratarea pielii uscate

Pentru a pregăti un tratament anti-uscare a pielii trebuie să lichefiez o coajă tăiată în felii cu o lingură de bicarbonat de sodiu. Vom aplica amestecul pe gât și față, lăsându-l să acționeze cel puțin 20 de minute. Clătiți întotdeauna cu apă rece. 

5. Coaja de banana pentru hidratare intensă

Vom face o mască cu coajă de banană, jumătate de castravete și pulpa unui mango macerat. Îl vom întinde pe întreaga zonă pentru a fi hidratat și clătim cu apă caldă. 

6. Coaja de banană pentru a repara părul deteriorat 

Puneți bucăți de coajă de banană în sticla de șampon sau balsam pe care o folosiți de obicei și spălați-vă părul normal. O altă opțiune excelentă este această mască intensivă. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel