Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ambasada României în Germania, ANUNŢ pentru români
WhatsApp
După săptămâni de restricţii şi regim special de funcţionare, Ambasada României în Republica Federală Germania anunţă reluarea activităţii la Secţia consulară din Berlin.

"RELUAREA PROGRAMULUI DE LUCRU CU PUBLICUL LA SECȚIA CONSULARĂ A AMBASADEI ROMÂNIEI LA BERLIN

Activitatea uzuală de lucru cu publicul a oficiilor consulare ale României în Germania a fost restrânsă în contextul restricțiilor generale adoptate pentru prevenirea răspândirii coronavirus. Această măsură nu a fost una singulară și trebuie știut că toate celelalte țări și-au restrâns ori chiar închis consulatele. La Berlin, Secția consulară a Ambasadei României a fost printre ultimele care și-au restrâns activitatea cu publicul și se numără printre primele care o reiau la parametri uzuali, începând din 2 iunie 2020.

În această perioadă, activitatea consulară a fost reorientată către gestionarea situațiilor de urgență în care s-au aflat cetățenii români, numărul acestora crescând în mod exponențial ca urmare directă a restricțiilor de călătorie și a consecințelor socio-economice serioase ale pandemiei. Numeroase cazuri limită au putut fi rezolvate în strânsă conlucrare cu autoritățile din România și din Germania. De asemenea, resurse importante au fost concentrate pe situațiile care ne-au fost semnalate în ceea ce privește activitatea lucrătorilor sezonieri, precum și a cazurilor de infectare din abatoare. Suplimentar, pentru a veni în sprijinul nevoilor masive de informare a cetățenilor români care în această perioadă dificilă s-au deplasat către România sau care s-au întors în Germania, am creat și pus la dispoziție mai multe modalități de contact direct, telefonic și prin email dedicat. Am reușit astfel să ajutăm mii de români care aveau nevoie urgentă de informații certe privind diferitele restricții succesive stabilite de autoritățile din România și din Germania, precum și soluțiile la care puteau recurge, în funcție de circumstanțele particulare ale fiecărui caz.

Din 2 iunie, Secția Consulară din Berlin își va relua activitatea uzuală de lucru cu publicul. Pentru ca această firească revenire la normalitate să se petreacă fără probleme și pentru reducerea riscului de infectare a cetățenilor români care solicită servicii consulare, am adoptat o serie de măsuri specifice de siguranță. Fiind vorba despre activitate cu publicul, trebuie să asigurăm respectarea strictă a măsurilor de prevenire și control a infecțiilor adoptate atât de autoritățile germane, cât și de cele românești. Facem eforturi deosebite pentru aplicarea riguroasă a acestora și vă rugăm să aveți înțelegere și să ne sprijiniți în acest sens. Doar așa vom putea menține funcționalitatea Secției consulare în condiții de siguranță și deplină legalitate.

Celelalte detalii privind condițiile în care se reia activitatea cu publicul – pe care vă rugăm să ne ajutați să le putem respecta – se regăsesc aici:
http://berlin.mae.ro/local-news/1376
https://berlin.mae.ro/node/258

Vă mulțumim și să ne revedem cu bine!", se arată pe pagina Ambasadei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel