Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Amalia Bellantoni, românca măritată cu un „ambasador“ al Siciliei - „Oricât de mafiot e sicilianul, fără mama lui nu face nimic!“
WhatsApp
Amalia, o tânără româncă măritată cu un bucătar sicilian alături de care are o afacere de familie în România, i-a surprins aseară pe cei de la Chefi la cuțite cu un preparat unic.

O tânără româncă i-a impresionat, aseară, pe cei trei chefi-jurați din emisiunea „Chefi la cuțite“ de la Antena 1. Amalia Bellantoni este o fostă stewardesă şi soţie de bucătar. Românca este căsătorită cu un bucătar sicilian, alături de care are doi copii. Soțul său a primit chiar titulatura de Ambasador al bucătăriei siciliene în lume. Ei au o afacere de familie în România.

„Actualmente fac de toate, de la mamă pentru cei 2 copii, manager împreună cu soțul, care are un restaurant. Soțul meu este bucătar și este numit de guvernul Siciliei ca ambasador al bucătăriei siciliene în România. În lume de fapt, dar reperzintă bucătătria siciliană în România“, a explicat românca.

Amalia spune că soțul are o afacere deschisă în România, dar de conducerea ei se ocupă amandoi. „Soțul meu pentru mine este capul familie noastre. Dar soțul meu fără mine nu ia decizii. Pentru că în Sicilia, oricât de mafiot ar fi sicilianul, fără mama lui nu face nimic. Iar eu sunt un fel de mamă. În Sicilia există matriarhatul ascuns în patriarhat“, a mai spus românca.

Meniul restauranului lor are 100 de pagini, spune tânăra româncă. „Are peste 20 de lasagna. Este un bussiness de familie. Și adunând de la fiecare din familie câte unul, două preparate, ca într-o culegere, de-a lungul anilor am făcut o mică teză de doctorat în gastronomia siciliană. Și acum mă consider o mică maestră în Cassata siciliana. Avem și o fabrică de brânză. Ricotta este făcută aici, în România, și marțipanul este făcut tot aici pentru că avem o moară de migdale“, a explicat tânăra care râvnește la titlul de Chef și la premiul pus în joc.

Amalia a gătit o cassata siciliană - regina dulciurilor din vestita insulă italiană, un desert unic, cu fructe.

„Datorită soțului meu am îmbrățișat această cultură a Siciliei, nu doar gastronomică. Am mers împreună la toate evenimentele la care el a fost premiat sau nominalizat. Chiar și la Expo Milano în 2015, când a fost numit bucătar ambasador al Siciliei în lume, am primit și eu un titlul de mic ambasador al culturii siciliene. A fost primul moment în viața mea în care m-am emoționat și am plâns“, le-a mărturisti Amalia celor de la Chefi la Cuțite.

Preparatul ei a stârnit însă râsul juraților, la prima vedere. „Asta este un tort. Băi, asta e vechi tare“, au zis jurații, care într-un final și-a dat seama că este vorba despre Cassata și chiar despre cea Siciliană. „Asta e siciliană, clar. Sicilia a fost întodeauna o combinație între arabi și italieni“, a zis Chef Florin Dumitrescu.

„Mi-e frică de faptul că soțul fiind bucătarul, tu să nu știi să faci altceva decât cassata“, i-a replicat Florin Dumitrescu.
„Știu să fac și altceva. Stiu să fac tot ce înseamnă bucătărie românească, pentru că SUNT ROMÂNCĂ“, le-a replicat Amalia celor trei jurați.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Monden Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel