Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Alexandru, român din Irlanda: E foarte dureros. Încerc să compensez cu cadouri, dar timpul nu se cumpără
WhatsApp
Pe Iosif Alexandru-Ionuț îl știu de 15 ani. Este din Buzău. Am făcut liceul în aceeași perioadă. Cândva ne vedeam zilnic, astăzi din ce în ce mai rar. Noroc cu pozele de pe Facebook... De doi ani nu mai este în România. Vine în țară ca orice diasporean: cam de două ori pe an.
Iosif

Pentru Alexandru, cel mai greu lucru este că stă departe de familie. Are tot ce își dorește: o viață decentă și bani încât să-și permită orice, dar nu îi are pe cei dragi alături, iar a fi singur printre străini nu este ușor. Dar acest lucru te întărește și vezi viața cu alți ochi.

Alexandru, într-un interviu pentru Știridiaspora.ro, a mărturisit că nu va merge la protestul din 10 august din Piața Victoriei.

”Nu pot veni pentru că sunt plecat, dar nu oricum nu aș fi mers la protest de frică pentru că sunt o fire recalcitrantă și nu pot vedea cum persoanele care are trebui să protejeze lumea... o agresează. Aș ceda nervos în fața nedreptăților și aș deveni agresiv. Știu că nimeni nu ar interveni decât să filmeze”, a zis Iosif Alexandru-Ionuț pentru Știridiaspora.

Dacă aș veni, aș face-o pe pentru copiii care merg pe jos și cu hainele rupte la școală, pentru educație sperând că se va schimba ceva. Nu vreau să mă întorc în România pentru că daunele făcute de politicieni durează minimum o generație, plus două generații de datorii luate de la UE. În opinia mea, cei care au furat, merită închisoare pe viață pentru genocid social”, a mai zis tânărul care lucrează în Irlanda.

Știridiaspora: Ce mesaj ai pentru PSD?

Iosif Alexandru-Ionuț: Vreau să le mulțumesc pentru faptul că sunt la 3000 de kilometri singur printre străini. Am tot ce mi-am dorit de când eram mic, în afară de familia mea. Vreau să le mulțumesc pentru că i-a învățat pe mama și tata să vorbească pe messenger. Atât am de zis pentru ei.

Știridiaspora: Cum este să vorbești cu mama ta pe Facebook și să o vezi de două ori pe an?

Iosif Alexandru-Ionuț: Foarte dureros pentru că uneori se roagă de mine să vin acasă și își face griji pentru că sunt singur. Mă doare și mai rău acest lucru știind că este bolnava cu inima. Încerc să compensez cu cadouri, dar timpul nu se cumpără.

Știridiaspora: Ai un mesaj pentru românii din diaspora care vor veni la protest? Pentru cei care speră că prin protestul acesta de pe data de 10 august se va schimba ceva?

Iosif Alexandru-Ionuț: Nu vă întoarceți în Iad. Nu poți convinge Diavolul că a fost odată înger.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Interviuri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel