Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
ALERTĂ pe AEROPORT în SPANIA: Ce avea un ROMÂN în BAGAJUL cu care venise de acasă, a pus autoritățile pe gânduri...
WhatsApp
Bagajul unui român întors de acasă înapoi în Spania le-a dat palpitații autorităților spaniole. Garda Civilă a descoprit peste 50 de kilogrmae de produse tradiționale din carne, și nu numai. Pentru că nu aveau etichete, alimentele au fost reținute și distruse.

Un român care se întorcea de acasă, din România, a rămas la aeroport fără o parte din bagaj.  Garda civilă spaniolă i-a interceptat bagajele, după ce au descoprit că avea peste 50 de kilograme de alimente considerate periculoase. Evenimentele s-au petrecut pe aeroportul din Zaragoza.

Polițiștii spanioli suspectează că produsele urmau să fie indroduse într-un magazin dintr-un lanț alimentar, prin intermediul întreprinderilor locale.

Pericolul acestor alimente constă în lipsa etichetării și a ambalajelor, ceea ce a împiedicat cunoașterea datelor esențiale, cum ar fi data producției, data expirării, originea lor, adaptarea lor la cerințele sanitare sau compoziția lor. „Majoritatea alimentelor, provenite de la porci, ar fi putut fi introduse în lanțul alimentar prin vânzarea lor în unități comerciale, deoarece cantitatea transportată pe pasager a fost mai mare decât ceea ce este normal în cadrul unui consum personal", au indicat, într-un comunicat, Garda civilă spaniolă.

(w670)

După practicarea procedurilor corespunzătoare, cele 50 de kilograme de alimente au fost distruse de autorități.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel