Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Alertă la granița cu Bulgaria! Nava eșuată „Vera Su” nu mai poate fi salvată. Pericolul este uriaș
Autoritățile bulgare sunt tot mai preocupate de ceea ce se întâmplă în Marea Neagră, la doar 60 de kilometri de Vama Veche.
Alertă la granița cu Bulgaria! Nava eșuată „Vera Su” nu mai poate fi salvată. Pericolul este uriaș

„Vera Su”, nava eșuată în dreptul Bulgariei, la Kaliakra, nu mai poate fi salvată. Este concluzia autorităților din țara vecină, care au observat că vaporul, încărcat cu 3 mii de tone de uree, s-a blocat pe un banc de nisip, iar valurile l-au inundat, în mare parte, după ce apa a intrat prin numeroasele spărturi, informează Știrile PRO TV.

Apa mării a intrat deja în sala motoarelor și nu va mai dura până când va ajunge la cele peste 3000 de tone de îngrășământ chimic, spun scafandrii care au inspectat vaporul.

Pericolul constă în faptul că, fiind îngrășământ folosit în agricultură, va duce la dezvoltarea fitoplanctonului. Asta poate dezechilibra mediul și sufoca unele specii, care nu pot face față înmulțirii algelor. Curenții marini protejează pentru moment litoralul românesc de poluare.

 

Zona Kaliakra din Bulgaria reprezintă furnizorul principal de pește proaspăt pentru țara noastră

 

Ce se întâmplă acolo îi preocupă însă pe vecinii bulgari, în egală măsură ca și pe români. Zona Kaliakra din Bulgaria reprezintă furnizorul principal de pește proaspăt pentru țara noastră.

Autoritățile vecine anunță că pescuitul a fost interzis în zonă.

Operațiunea de recuperare a miilor de tone de uree este preconizată să înceapă abia la 1 noiembrie.

 

[citeste si]

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?