Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
ALERTĂ într-un spital din România. Doi bebeluși PREMATURI, în PERICOL: „Probabil este o INFECȚIE“
WhatsApp
Doi bebeluși născuți prematuri s-au îmbolnăvit în Compartimentul de Prematuri al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Vaslui. 

Mai multe probe au fost recoltate din Compartimentul de Prematuri al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Vaslui, după ce doi bebeluşi s-au îmbolnăvit. Aceştia au prezentat vărsături şi intoleranţă la mâncare, iar medicii aşteaptă rezultatele analizelor de laborator.

Cei doi bebeluşi au avut tulburări digestive, iar angajaţii spitalului au anunţat Serviciul de monitorizare a problemelor asociate serviciilor medicale şi au recoltat probe pentru efectuarea unor analize de laborator.

„Sunt doi bebeluşi născuţi prematur, din Compartimentul de Prematuri. Există două perechi de gemeni, doi de la o mămică şi doi de la o mămică, prematuri născuţi în luna august. Marţi, câte unul din fiecare pereche a început să aibă tulburări digestive, în speţă vărsături şi intoleranţă la mâncare, ambii copii fiind hrăniţi cu lapte matern, unul prin sondă naso gastrică, fiind prematuri", a declarat Ana Rinder, managerul SJU Vaslui.

Potrivit acesteia, alimentarea celor doi prematuri a fost sistată imediat şi au fost prelevate probe care au fost trimise la laborator.

„Probabil este o infecţie, dar trebuie să aflăm dacă este cu virus. S-au recoltat probe şi de la mame şi de pe suprafeţe", a mai declarat Ana Rinder. Ea a precizat că starea celor doi bebeluşi s-a îmbunătăţit şi a fost reluată alimentaţia cu lapte matern.

Rezultatele analizelor de laborator sunt aşteptate în cursul săptămânii viitoare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sanatate Vezi toate articolele
31 oct 2023, 12:34
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel