Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Alertă în Italia. Zece regiuni ar putea fi afectate de fragmente din racheta chinezească: „Rămâneți în case, departe de uși și ferestre!”
WhatsApp
O parte din racheta Long March-5B, care a dus pe orbită modulul primei stații spațiale chinezești, a scăpat de sub control și urmează să intre necontrolat în atmosfera Pământului. Zece regiuni din Italia ar putea fi afectate 
Alertă în Italia. Zece regiuni ar putea fi afectate de fragmente din racheta chinezească: „Rămâneți în case, departe de uși și ferestre!”

Întoarcerea pe Pământ este programată, în Italia, pentru data de 9 mai, la ora locală 02:24, cu o marjă de eroare de 6 ore. Fragmentele care cad din racheta spațială chinezească Long March-5B ar putea afecta zece regiuni italiene.

Acest lucru a fost confirmat de Protecția Civilă. Acestea sunt Umbria, Lazio, Abruzzo, Molise, Campania, Basilicata, Puglia, Calabria, Sicilia și Sardinia. Prognoza de întoarcere pe Pământ este stabilită pentru 02:24 dimineața pe 9 mai, cu o marjă de timp de incertitudine de 6 ore. Sfatul experților este să rămâneți în case.

 

„Rămâneți acasă, departe de uși și ferestre!”

 

Previziunile de întoarcere, notează Protecția Civilă, vor fi supuse unor actualizări continue, deoarece acestea sunt legate de comportamentul rachetei în sine și de efectele pe care densitatea atmosferică le dă obiectelor în cădere, precum și celor legate de activitatea solară.

„Rămâneți acasă, departe de uși și ferestre!”, transmite Protecția Civilă, potrivit tgcom24.mediaset.it.

„Pe baza informațiilor puse la dispoziție în prezent de comunitatea științifică avem posibilitatea să vă oferim informații utile, astfel încât să adoptați în mod responsabil un comportament de auto-protecție. Este puțin probabil ca fragmentele să provoace prăbușirea clădirilor, care, prin urmare, trebuie considerate mai sigure decât locurile deschise”, mai transmite Protecția Civilă.

 

„O mare neglijență din partea Chinei!”

 

Experții se tem că unele bucăți riscă să cadă și în regiuni locuite, chiar dacă mare parte din corpul rachetei se va dezintegra la intrarea în atmosferă.

„Ultima dată când China a lansat o rachetă de acest tip, mari părți de metal au zburat prin atmosferă și au cauzat daune mai multor clădiri din Coasta de Fildeș”, a spus Jonathan McDowell, astrofizician la Universitatea Harvard.

Din 1990 nimic peste 10 tone nu a fost lăsat deliberat pe orbită pentru a intra în atmosferă necontrolat. Se preconizează că această componentă a rachetei ar avea aproximativ 21 de tone.

„O mare neglijență din partea Chinei. Obiectele mai mari de zece tone nu le lăsăm să cadă din cer necontrolat în mod deliberat”, a mai declarat McDowell.

Dacă doriți să fiți notificați direct pe Whats App, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupul de Whats App al StiriDiaspora accesând următorul link->  https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel