Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Alertă de la CERT-RO: „NU deschideți acest mail! Puteți rămâne fără bani!”
WhatsApp
O nouă înșelătorie circulă pe internet. Românii sunt sfătuți sănu deschidă mailurile care pretind a fi transmise de la  Banca Transilvania. Clienții care fac această eroare pot rămâne fără bani.
Se trimit mailuri false în numele Băncii Transilvania

Românii sunt sfătuiți să verifice cu atenție dacă  mailurile pe care le primesc provin de la presupusul destinatar. Alerta vine de la Centrul Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO), care a identificat o serie de mailuri false, transmise în numele Băncii Transilvania.

„Verificaţi cu atenţie sursa mesajului, iar atunci când nu sunteţi siguri, verificaţi transmiterea lui cu expeditorul. Infractorii cibernetici se folosesc mereu de identitatea vizuală a brandurilor cu reputaţie şi încearcă să interacționeze compania în relaţia cu clienţii ei", au transmis oficialii CERT-RO.

Alertă de la CERT-RO:„ Nu deschideți acest mail!. Ce li se poate întâmpla clienților Băncii Transilvania 

 

 

Oficialii CERT-RO explică și ce pot păți românii care deschid un mail trimis fals, în numele unei companii sau bănci. 

„O  mostră de e-mail trimis de o adresă compromisă de atacatori, care pretinde a fi de la Banca Transilvania", cu scopul de a infecta utilizatorului cu malware, dacă acesta accesa link-ul din mesaj”, informează CERT-RO

Prin urmare, este bine să evitați linkurile sau mailurile care pot părea dubioase și pentru ca destinatarii nu v-au informat că le trimit. 

  „Un  software maliţios caută să extragă date despre utilizator, în special date financiar-bancare, cum ar fi date de card, credenţiale de autentificare la servicii de internet banking etc!, avertizează CERT-RO.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri principale Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel