Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Alegeri Marea Britanie. Zeci de mii de persoane au votat cu animalele de companie, inspirați de Boris Johnson
WhatsApp
După trei ani în care s-au contrat pe tema Brexitului, britanicii au găsit un subiect consensual pentru alegerile legislative, mergând la urne joi împreună cu animalele lor de companie - câini, pisici şi chiar cai, relatează AFP.

Primul ministru Boris Johnson a deschis ''balul'' joi dimineaţă, pozând în faţa camerelor cu câinele său Dilyn. El a postat apoi pe Twitter o fotografie cu animalul şi hashtag-ul "#DogsAtPollingStations" (Câini la secţiile de vot).

Acest hashtag, animat cu un emoji reprezentând un căţel în culorile drapelului britanic, cu ocazia alegerilor, figura joi după-amiază pe locul doi în tendinţele Twitter din Marea Britanie, cu câteva zeci de mii de publicări.

Mii de poze cu cățeii 



"Uitaţi de politică, iată adevăratul motiv pentru a vă conecta astăzi pe Twitter #DogsAtPollingStations", a scris o alegătoare într-o postare devenită virală, însoţită de o fotografie a câinelui său golden retriever.

Adesea în ploaie, câinii britanici aşteptându-şi stăpânii la ieşirea din secţiile de votare au reprezentat atracţia internetului, menţinând o tradiţie care continuă de mai multe scrutine. Unii purtau costume de Moş Crăciun sau haine călduroase pentru a fi protejaţi de frigul care însoţeşte aceste legislative de iarnă, primele organizate în acest anotimp din 1974.

Alte personalităţi care au venit să voteze cu animalul de companie au fost primarul Londrei, Sadiq Khan, care a postat un videoclip cu căţeluşa sa Luna, îndemnându-i pe cetăţeni să meargă la urne, sau candidatul liberal-democrat Ed Davey, care a publicat o fotografie cu porcuşorul său de guineea, alături de cocarda galbenă a partidului său.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel