Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Alegeri locale 2020. Fiul unui candidat a primit în plus două buletine de vot
WhatsApp
Fiul unui candidat la Primăria municipiului Huşi a primit, duminică, două buletine de vot în plus în momentul în care s-a prezentat la urne, în acest caz fiind deschis un dosar penal.

Potrivit reprezentanţilor Biroului Electoral Judeţean (BEJ) Vaslui, incidentul s-a petrecut la Secţia nr. 139 de la Şcoala gimnazială "Ion Creangă" din municipiul Huşi.

"Conform celor spuse preşedintele Secţiei de votare 139 din municipiul Huşi, persoana respectivă a primit din greşeală şase buletine de vot de la membrul secţiei de votare care se afla la listele permanente, deci cel care înmâna practic buletinele de vot şi care este reprezentantul PSD în secţia respectivă. Alegătorul a primit în plus două buletine de vot, a mers în cabină, s-a sesizat asupra faptului că avea şase buletine în loc de patru, le-a ştampilat pe cele patru care i se cuveneau, pentru primar, pentru Consiliul Local, pentru preşedintele Consiliului Judeţean şi pentru Consiliul Judeţean, a mers către urna în care trebuiau introduse buletinele de vot şi a fost sesizat membrul secţiei de votare de la urnă că ar avea şase buletine în loc de patru. El a introdus în urna de vot doar patru buletine, iar pe celelalte două pe care le-a primit în plus i le-a înapoiat persoanei de la care le primise", a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al BEJ Vaslui, Andreea Balan.

Reprezentanta PSD din respectiva secţie de votare a fost mutată de la activitatea de înmânare a buletinelor de vot la dirijarea persoanelor care intră în secţia de votare, autorităţile apreciind că nu se impune schimbarea acesteia.

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vaslui au deschis un dosar penal pentru clarificarea împrejurărilor în care s-a produs incidentul.

"A fost deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de fraudă la vot. Cercetările vor fi efectuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Huşi", a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui, Bogdan Gheorghiţă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel