Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Al treilea val de COVID-19 pune stăpânire pe Europa. Statele care se pregătesc să impună noi restricții
WhatsApp
Un al treilea val al pandemiei pare că pune stăpânire pe Europa. Iar autorităţile iau măsuri.
Al treilea val de COVID-19 pune stăpânire pe Europa. Statele care se pregătesc să impună noi restricții

Portugalia a prelungit starea de urgenţă şi, implicit, carantina naţională. Franţa este pregătită să impună noi restricţii în regiunile cu o explozie a cazurilor de îmbolnăvire. Iar Italia a înregistrat ieri cel mai mare bilanţ din ultima lună şi jumătate.

Italia a înregistrat peste 16.400 de cazuri de îmbolnăvire - cel mai ridicat bilanţ din ultimele şase săptămâni. Cel mai rău este într-o provincie din nord. Autorităţile de acolo au cerut Guvernului să intensifice campania de vaccinare în regiune şi au introdus noi restricţii.

„Decizia de a întări restricțiile și de a ridica nivelul de alertă la portocaliu a fost de așteptat, pentru că infectările și spitalizările, mai ales cele la Terapie Intensivă, au crescut în ultimele zile. Asta s-a întâmplat și din cauză că am ridicat unele restricții când eram în zona galbenă”, spune Laura Castelletti, viceprimar Brescia.

 

20 de regiuni din Franța, atent monitorizate

 

Oficialii din Franţa nu exclud plasarea în carantină a anumitor zone sau chiar a întregii ţări, dacă numărul celor infectaţi creşte rapid. Potrivit premierului francez, 20 de regiuni sunt atent monitorizate.

„Situaţia medicală a ţării noastre s-a agravat în ultimele zile. Am avut peste 30.000 de cazuri noi, un număr pe care nu l-am mai înregistrat din noiembrie”, a declarat Jean Castex, premier Franța.

În Portugalia, Parlamentul a decis joi să extindă starea de urgență, ceea ce va permite menținerea carantinei naționale pentru încă două săptămâni. Acolo sunt în vigoare măsuri drastice de la jumătatea lunii ianuarie.

 

Ursula von der Leyen: „Varianta britanică e acum în toate statele membre, în afara unuia singur”

 

Cehii sunt obligați, de acum înainte, să poarte doar anumite tipuri de măști de protecţie în locurile aglomerate - cum ar fi magazinele, spitalele și mijloacele de transport public. Măștile din material textil au fost interzise. Singurele permise sunt cele medicale cu filtru sau cele chirurgicale, puse câte două. În Cehia se răspândește rapid tulpina britanică a virusului.

„Nu numai că situația e în continuare gravă în multe părți ale Europei, dar trebuie să fim atenți și la tulpinile care se răspândesc. Varianta britanică e acum în toate statele membre, în afara unuia singur. Varianta sud-africană e în 14 state-membre, iar cea braziliană în șapte dintre ele”, a precizat Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene, potrivit Știrile PRO TV.

Speranţele sunt puse acum în campania de vaccinare, însă Uniunea Europeană a rămas în urmă la acest capitol, în comparație cu Statele Unite şi Marea Britanie. Responsabilii aruncă o parte din vină pe problemele apărute cu distribuirea dozelor. Șefa Comisiei Europene a anunțat că Uniunea ar putea bloca exportul vaccinurilor dacă producătorii nu respectă contractele.

Pe lângă introducerea unui certificat de vaccinare, liderii europeni au căzut de acord să păstreze multe dintre restricțiile convenite la nivelul Uniunii. De exemplu, măștile de protecție nu vor fi eliminate prea curând.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel