Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Agenția Norvegiană a Medicamentului, anunț OFICIAL despre cei 23 de morți după vaccinare
WhatsApp
Agenția Norvegiană a Medicamentului transmite o serie de clarificări cu privire la cele 23 de decese asociate cu vaccinarea anti-COVID-19. Potrivit autorităților norvegiene, persoanele respective aveau peste 85 de ani și au decedat după vaccin, deoarece este posibil ca reacțiile adverse, febră și greață, să le fi agravat boala terminală de care sufereau. Totodată, se menționează că, în medie, 400 de persoane mor în fiecare săptămână în căminele de bătrâni.

"Rapoartele sugerează că reacțiile adverse frecvente la vaccinurile cu ARNm, cum ar fi febra și greața, ar fi putut contribui la un rezultat fatal la unii pacienți fragili", spune Sigurd Hortemo, medic șef la Agenția Norvegiană pentru Medicamente.

Studiile ample pe Comirnaty (BioNTec / Pfizer) nu au inclus pacienți cu boli terminale sau acute și au inclus puțini participanți cu vârsta peste 85 de ani. În Norvegia, acum vaccinăm persoanele în vârstă și persoanele aflate în case de îngrijire medicală cu boli grave care stau la baza acestora, prin urmare, este de așteptat să se producă decese aproape de momentul vaccinării.

În Norvegia, în medie, 400 de persoane mor în fiecare săptămână în case de îngrijire medicală și în instituții de îngrijire pe termen lung, potrivit unui comunicat al institutiei.

Toate decesele sunt atent evaluate

 

Toate decesele care apar în primele câteva zile de vaccinare sunt atent evaluate. Nu putem exclude faptul că reacțiile adverse la vaccin care apar în primele zile după vaccinare (cum ar fi febra și greața) pot contribui la evoluția mai gravă și la rezultatul fatal la pacienții cu boli terminale.

Agenția norvegiană pentru medicamente și Institutul Național de Sănătate Publică evaluează împreună toate rapoartele despre reacțiile adverse suspectate. Drept urmare, Institutul Norvegian de Sănătate Publică a actualizat ghidul de vaccinare COVID-19 cu sfaturi mai detaliate privind vaccinarea persoanelor în vârstă care sunt fragile.

Începând cu 14 ianuarie, 23 de rapoarte despre decese suspectate au fost depuse la registrul sanitar norvegian ADR. Cifrele din raportul publicat includ cele treisprezece rapoarte care au fost evaluate de Agenția Norvegiană pentru Medicamente și de Institutul Național de Sănătate Publică. Mai multe rapoarte de reacții adverse suspectate sunt primite zilnic și sunt evaluate în mod continuu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sanatate Vezi toate articolele
31 oct 2023, 12:34
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel